Ιδρυτική Διακήρυξη

Έχουμε κάτι κοινό…

Είμαστε ενεργοί πολίτες, που επιδιώκουμε την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών της Αγίας Παρασκευής.

Είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες, που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δε θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς.

Είμαστε μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων, που παρά τις όποιες πιθανές διαφορές μας κοινό μας «πιστεύω» αποτελεί ότι η πόλη μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει πρόσωπο.

Ζούμε στην Αγία Παρασκευή και, είτε γεννηθήκαμε εδώ, είτε είμαστε πιο «φρέσκοι», την αντιλαμβανόμαστε ως τον δικό μας τόπο. Πιστεύουμε ότι η πόλη μας έχει τις δυνατότητες να γίνει λειτουργική και βιώσιμη, να αναπτύσσεται ισόρροπα και να υποστηρίζει τη ζωή των κατοίκων της χωρίς αποκλεισμούς. Θέλουμε ένα Δήμο που λειτουργεί υπέρ των δημοτών του.

Ωστόσο, βιώνουμε εδώ και χρόνια μια αδιάλειπτη παρακμή, καθώς καθημερινά διαπιστώνουμε προβλήματα και δυσλειτουργίες, που καθιστούν την πόλη μας ανεπαρκή να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της.

Όσοι διαχειρίζονται ή διαχειρίστηκαν την τύχη της, δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα και τελικά όχι μόνο δε βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής μας, θέτοντας την πόλη σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά αφήνουν μια πόλη αποδυναμωμένη, τραυματισμένη και απαξιωμένη στα μάτια των δημοτών της.

Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς όραμα, χωρίς γνώση, χωρίς διάθεση, αλλά κυρίως χωρίς σχέδιο για αλλαγές, με τον «κοινό νου» να απουσιάζει, και με αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση μικροσυμφερόντων, το αποτέλεσμα και αυτή τη φορά ήταν ολέθριο. Απώλεια χρόνου, πόρων και δυναμικής στο βωμό της ανακύκλωσης παλιών αντιλήψεων και πρακτικών που ταλανίζουν την Αγία Παρασκευή και την κρατούν καθηλωμένη στο χθες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δική μας αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δε μας αρέσει. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μη συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης μας και να αλλάξουμε ό,τι δε μας αξίζει. Ήρθε, η ώρα να αναλάβουμε δράση, και ξεκινάμε με τη δημιουργία της ομάδας ενεργών πολιτών:

 • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι ΔΕΝ περιοριζόμαστε στο να διαπιστώνουμε, στο να δυσφορούμε, στο να διαμαρτυρόμαστε, στο να καταγγέλλουμε.
 • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.
 • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι ξεπερνάμε κομματικούς φραγμούς, «ταμπέλες» και αγκυλώσεις του παρωχημένου «χθες» και δουλεύουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο «αύριο».
 • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι σταματάμε να μιλάμε για τους δημότες και μιλάμε ΜΕ τους δημότες.
 • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι βγαίνουμε μπροστά θέτοντας ρεαλιστική και υλοποιήσιμη ατζέντα για την πόλη μας.
 • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε πορεία ανάπτυξης.

Αλλάζουμε πρώτοι εμείς, για να κάνουμε τις ιδέες μας πράξη και σας καλούμε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να δούμε επιτέλους κάτι να αλλάζει στην πόλη της Αγίας Παρασκευής. Θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα για ανοικτό διάλογο και συμμετοχή. Επιζητούμε τη σύνθεση, που προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις. Επιδιώκουμε τη συναντίληψη και τη συμπόρευση με καθέναν και καθεμία που νοιάζεται για την πόλη μας.

Προχωράμε, λοιπόν:

 • Με συνέπεια στις αρχές, το όραμα και τις δεσμεύσεις μας.
 • Με τόλμη, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και ανιδιοτέλεια.
 • Με συμμετοχική αντίληψη στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία του Δήμου.
 • Με προσδοκίες για ενεργό ρόλο των Δημοτών.
 • Με αξιοποίηση της επαγγελματικής, κοινωνικής και εθελοντικής εμπειρίας όλων.
 • Με εργασιακή ειρήνη στη λειτουργία του Δήμου.

Επειδή πιστεύουμε ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει βούληση, οργανωμένο σχέδιο και ικανότητες, ως βασικές προτεραιότητες θέτουμε:

 • Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη με ίσες ευκαιρίες για τους δημότες.
 • Τη δημιουργία μιας «αειφόρου και ανθεκτικής πόλης» που σέβεται το περιβάλλον και τους πολίτες της.
 • Την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που δίνει η ψηφιακή εποχή που ζούμε, για να υλοποιήσουμε ένα διαφανή, δημοκρατικό, συνεπή και αποτελεσματικό δήμο.
 • Την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καταστήσουν το Δήμο ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης.
 • Τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
 • Τη διαμόρφωση της ατζέντας του αύριο, μαζί με τους συμπολίτες μας, κρατώντας πάντα ανοιχτά τα αυτιά, τα μάτια και την καρδιά μας. 

Η πόλη έχει ανάγκη από τη συμμετοχή όλων μας!

Γι’ αυτό μη μείνεις αμέτοχος ή αμέτοχη! Τώρα είναι η ευκαιρία! Σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δούμε την πόλη της Αγίας Παρασκευής να αλλάζει.

Μπες τώρα στο www.allazoume.gr και έλα να συνδιαμορφώσουμε την επόμενη μέρα για το δήμο μας.

Όλοι μαζί κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή. Αλλάζουμε. Εσύ;

Scroll to Top