Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιάννη Μυλωνάκη και της παράταξης «Αλλάζουμε» για τα πάρκινγκ του Μετρό

Αγία Παρασκευή, 14.2.2019

       

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών
στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιάννη Μυλωνάκη
και της παράταξης «Αλλάζουμε» για τα πάρκινγκ του Μετρό   

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία «εσύ έχεις τον λόγο», μέσω της οποίας η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης  ζήτησαν από τους πολίτες να πάρουν θέση για το κρίσιμο ζήτημα της παραχώρησης από την «Αττικό Μετρό Α.Ε.» σε ιδιώτες των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι».
Την πρωτοβουλία είδαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περίπου 20.000 άτομα, ενώ στο σχετικό ερωτηματολόγιο απάντησαν 524 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σχεδόν καθολική (89%) είναι η συμφωνία με την πρωτοβουλία μας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού το 85% θεωρεί ότι η επιστολή του Δημάρχου στην «Αττικό Μετρό Α.Ε.» δεν ήταν επαρκής τρόπος αντίδρασης.
Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν ότι ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει  αντισταθμιστικά οφέλη για τον πρόσθετο κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής, με το 41% να ζητά την κάλυψη του κόστους για τη δημιουργία ελεγχόμενης στάθμευσης, το 25% την ανακατασκευή των παιδικών χαρών και πλατειών της περιοχής και το 17% την αποκατάσταση της οδού Γαρυττού (17% δεν απαντά τι προτιμά). 
Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι, για τη διευκόλυνση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής που χρησιμοποιούν το μετρό,  68% ζητά σύνδεση της πόλης με τους σταθμούς του μετρό με δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία, ενώ 23% έκπτωση στα πάρκινγκ τουλάχιστον 30%.  
Ευχαριστούμε τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής γιατί η μεγάλη συμμετοχή και η στήριξή τους στην πρωτοβουλία μας, την κατέστησε πολύ περισσότερο αποτελεσματική, αφού κινητοποίησε τη Δημοτική Αρχή, που μέχρι τότε απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις. 
«Αλλάζουμε» σημαίνει ακούμε τις απόψεις των πολιτών, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, προχωράμε σε δράσεις που υπηρετούν το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μας.

 

Ο σύγχρονος ρόλος των πολιτιστικών οργανισμών ως χώρων επικοινωνίας και συμμετοχής.

Ο σύγχρονος ρόλος των πολιτιστικών οργανισμών ως χώρων επικοινωνίας και συμμετοχής.

Μια νέα διάσταση στον πολιτισμό.

 

Οι  Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιοι οργανισμοί με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο, επιβάλλεται να επιδιώκουν τη διάχυση του πολιτιστικού αγαθού σε όλο και περισσότερες ομάδες κοινού καθώς και την ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της πολιτιστικής δράσης. Οι εξελίξεις σήμερα, τόσο ως προς τον ρόλο των σύγχρονων πολιτιστικών οργανισμών - από χώρους της αυθεντίας των ειδικών των τεχνών όπου ο επισκέπτης ήταν απλός δέκτης πληροφοριών, σε χώρους επικοινωνίας διαλόγου και συμμετοχής ενός ευρύτερου κοινού- όσο και ως προς τα εργαλεία ανάπτυξής τους, βοηθούν την επίτευξη του παραπάνω στρατηγικού στόχου.

Στις μέχρι πρότινος παραδοσιακές πολιτιστικές δομές, όπως για παράδειγμα στα μουσεία, τις πινακοθήκες κ.λ.π., ο επισκέπτης μέσα σε ένα αυστηρό και ψυχρό πολλές φορές περιβάλλον, μέσω των εκθεμάτων, γινόταν απλός δέκτης πληροφοριών όπως τις παρουσίαζαν οι ειδικοί της τέχνης και τις οποίες πληροφορίες είτε αφομοίωνε είτε όχι, ανάλογα με την δική του πολιτιστική εμπειρία και γνώση. Με την πάροδο του χρόνου και κυρίως με την εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων (υπομνηματισμοί, επεξηγήσεις, διαδραστικοί πίνακες, προβολές, ηλεκτρονικές ξεναγήσεις κ.α.) αυτή η πραγματικότητα μεταβλήθηκε σταδιακά. Ο επισκέπτης με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές πλέον αναζητήσεις επιδιώκει κυρίως την αναβαθμισμένη εμπειρία και συμμετοχή.  Ο κοινωνικός και επικοινωνιακός ρόλος στη λειτουργία των σύγχρονων χώρων πολιτισμού, δημόσιων και ιδιωτικών, όπως οι βιβλιοθήκες, οι πολυχώροι, οι εκθέσεις, οι πινακοθήκες κ.α. καθιερώθηκε σταδιακά και έκτοτε η λειτουργία τους περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων, παρουσιάσεων, διαλέξεων κ.λ.π. με εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό χαρακτήρα, στοχεύοντας στη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων ομάδων κοινού. Σε αυτό βεβαίως συμβάλλει η εφαρμογή νέων μεθόδων και πρακτικών από το χώρο της διαφήμισης, των δημοσίων σχέσεων και του πολιτιστικού marketing. Παραδείγματα των πρακτικών αυτών υπάρχουν πολλά όπως η διευκόλυνση της  προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. αλλά και του συνόλου των επισκεπτών  ( οδηγίες πρόσβασης, πρόβλεψη για θέσεις parking  κ.α) , εκπτώσεις στις  τιμές των εισιτηρίων για ειδικές κοινωνικές ομάδες, ειδικά προγράμματα για μαθητές και σπουδαστές, χρήση των ηλεκτρονικών μέσων για έκδοση εισιτηρίων, προβολή και διάδοση  των δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρήση νέων τεχνολογιών και ηλεκτρονικών εφαρμογών κ.α. Στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της διαφήμισης σημασία δίνεται στη δημόσια εικόνα του οργανισμού με την τεκμηριωμένη συγκρότηση και προβολή της πρότασης αξίας και του brand name του.  Φθάνουμε έτσι λοιπόν σταδιακά στο σημείο όπου οι πολιτιστικοί  χώροι μετατρέπονται σε κέντρα όπου το κοινό ψυχαγωγείται και αποκτά γνώσεις με τα κατάλληλα ερεθίσματα και τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας. Οι επισκέπτες  έρχονται σε επαφή με υλικά ή και άυλα αγαθά, παρακολουθούν εκδηλώσεις, τους παρέχεται η δυνατότητα για έρευνα και μελέτη και καταλήγουν σε χώρους χαλάρωσης και αναψυχής (καταστήματα, καφέ, εστιατόρια κλπ). Έτσι η επίσκεψη αποκτά κοινωνικό χαρακτήρα, αποτελεί λύση ομαδικής εξόδου για την οικογένεια ενώ ο πολιτιστικός χώρος μετατρέπεται σε χώρο κοινωνικής συνάθροισης. Άρα λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι μέσω των υλικών και άυλων πολιτιστικών αγαθών και με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών και μεθόδων marketing, το μέχρι πρότινος αυστηρό, απόμακρο και ψυχρό περιβάλλον των χώρων πολιτισμού, μετατράπηκε σταδιακά σε κοινωνικό χώρο συνάθροισης, αναζήτησης, εκπαίδευσης, αναβαθμισμένης εμπειρίας και ψυχαγωγίας. Μετατράπηκε συνοπτικά σε χώρο επικοινωνίας και συμμετοχής του κοινού.

Σήμερα παρατηρούμε ότι η τάση που διαμορφώνεται με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς είναι ο πολιτισμός με τα χαρακτηριστικά αυτά να ασκείται παντού, π.χ. σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους όπως οι πλατείες, τα δημόσια πάρκα, οι αγορές, τα παλαιά βιομηχανικά κτήρια, προσκαλώντας με αυτόν τον τρόπο στην εμπειρία της συμμετοχής, το σύνολο των  κοινωνικών ομάδων. Επομένως και οι διαχειριστές των πολιτιστικών οργανισμών των Ο.Τ.Α., πρόεδροι νομικών προσώπων, αιρετοί, δημότες με γνώσεις στον πολιτισμό και την πολιτιστική διαχείριση, οφείλουν να προσαρμόζονται στις παραπάνω σύγχρονες εξελίξεις, στοχεύοντας στην μέγιστη ανάπτυξη του κοινού, μετατρέποντας  κάθε δημόσιο χώρο σε χώρο πολιτισμού εφαρμόζοντας για τούτο τις νέες μεθόδους επικοινωνίας και πολιτιστικού marketing.  Οι πολιτιστικές δομές των Ο.Τ.Α., μουσεία, βιβλιοθήκες, οργανισμοί πολιτισμού, πινακοθήκες κ.α. οφείλουν κατά τον σχεδιασμό τους, με γνώμονα  το πλαίσιο της  κοινωνικής τους αποστολής και τις αρχές της πολιτιστικής δημοκρατίας και με  βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο επικοινωνίας και ανάπτυξης του κοινού, να επιδιώκουν την πρόσληψη και αφομοίωση του πολιτιστικού αγαθού από ολοένα και ευρύτερες ομάδες , μετατρέποντας τους χώρους αυτούς σε χώρους επικοινωνίας, διαλόγου και  αναβάθμισης της πολιτιστικής εμπειρίας.

 

Κώστας Χατζηανδρέου

Δημοτικός Σύμβουλος – Μέλος της δημοτικής κίνησης  "Αλλάζουμε"

«Αλλάζουμε»: Για μία ακόμα φορά, οι πολίτες έχουν τον λόγο

Αγία Παρασκευή, 7.2.2019

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               

«Αλλάζουμε»: Για μία ακόμα φορά, οι πολίτες έχουν τον λόγο   
Οι απόψεις των πολιτών για τον τρόπο αντίδρασης στην παραχώρηση  
σε ιδιώτες των πάρκινγκ στους σταθμούς του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι», οδηγός για οργανωμένη δράση.    

 

Όπως γνωρίζετε, στην Ομάδα Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε», έχουμε επιλέξει αντί να μιλάμε για τους πολίτες, να ακούμε τους πολίτες.    

Τον στόχο αυτό υπηρετούμε με συνέπεια από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της ομάδας μας, έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο δράσεις αμφίδρομης επικοινωνίας με θέμα στην πρώτη τον αθλητισμό και στη δεύτερη κρίσιμα ζητήματα καθημερινότητας.

 Αυτή τη φορά, με τη δράση «Eσύ έχεις το λόγο», ζητάμε τις απόψεις των πολιτών για το κρίσιμο ζήτημα της παραχώρησης από την Αττικό Μετρό σε ιδιώτες των σταθμών πάρκινγκ «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι».

Έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  αφού η εξέλιξη αυτή θα επιβαρύνει οικονομικά χιλιάδες κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και θα οδηγήσει σε κυκλοφοριακά προβλήματα και μεγάλες επιβαρύνσεις τις περιοχές γύρω από τους δύο σταθμούς. 

Από σήμερα και για δέκα ημέρες, οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους απαντώντας στα ερωτήματα μας, πατώντας εδώ

Ζητάμε από όλες και όλους, να αφιερώσετε 2 λεπτά για να μας πείτε τις απόψεις σας. Απόψεις που θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων μας.

Για εμάς, η γνώμη σας μετράει.

Πρόσκληση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Αγία Παρασκευή, 12.02.2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»
και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης
έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας
που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ώρα 7 μ.μ.
στα καινούργια γραφεία μας,
Αγίου Ιωάννου 35.

 

                                                                                                                         

Ο Επικεφαλής
Γιάννης Μυλωνάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

                                         

 

«Αλλάζουμε»: Η πρωτοβουλία μας απέδωσε

Αγία Παρασκευή, 9.2.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
«Αλλάζουμε»: Η πρωτοβουλία μας απέδωσε 
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πάρκινγκ στους σταθμούς του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι» 

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί η πρωτοβουλία της παράταξή μας οδήγησε σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων ενάντια στην παραχώρηση των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι» σε ιδιώτες.
Αλλαγή για εμάς σημαίνει να καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων των δημοτών και του Δήμου.
Χαιρόμαστε γιατί η πρωτοβουλία μας κινητοποίησε την Δημοτική Αρχή, αλλά και γιατί υιοθετήθηκαν οι προτάσεις μας για συγκεκριμένες δράσεις και αντιδράσεις.
Οι συμπολίτες μας μπορούν να καταθέτουν τις δικές τους απόψεις για το σημαντικό αυτό θέμα  εδώ .

 

«Αλλάζουμε»: Χαιρετίζουμε την απόφαση της «Συμμαχίας Ευθύνης» να συνεργασθούμε

Αγία Παρασκευή, 12.2.2019

              

Δελτίο Τύπου
«Αλλάζουμε»: Χαιρετίζουμε την απόφαση
της «Συμμαχίας Ευθύνης» να συνεργασθούμε 

Η δυναμική για Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή γίνεται ακόμα πιο ισχυρή

 

Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την  ομόφωνη απόφαση της «Συμμαχίας Ευθύνης» να συνεργαστεί μαζί μας. 
Η Αλλαγή αποτελεί αναγκαιότητα για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και η συμμετοχή του Κώστα Κρητικίδη και των συνεργατών του ενισχύει τη δυναμική και την απήχηση της προσπάθειάς μας. 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε», υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία:
«Με τον Κώστα Κρητικίδη δώσαμε μαζί και κερδίσαμε πολλές μάχες στο παρελθόν, από θέση διοίκησης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Σήμερα, ανοίγεται μπροστά μας η πρόκληση ενός νέου αγώνα για την πόλη μας, τον οποίο και πάλι θα δώσουμε ενωμένοι και θα τον κερδίσουμε».
Από σήμερα προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί για έναν Δήμο λειτουργικό, που δίνει ρόλο και λόγο στους δημότες, για μία πόλη «έξυπνη», που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους κατοίκους της, για να περάσουμε από τη λογική της διαχείρισης στη λογική της ανάπτυξης. 
Όπως έχουμε διακηρύξει από την πρώτη ημέρα της παρουσίας μας, «Αλλάζουμε» σημαίνει ξεπερνάμε διαφορετικές κοινωνικές ή πολιτικές αντιλήψεις και δουλεύουμε μαζί, για την Αγία Παρασκευή και τη ζωή μας. 
Καλούμε τους συμπολίτες μας να γίνουμε Μαζί πρωταγωνιστές για να φέρουμε την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.

«Άρον άρον» σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πάρκινγκ του Μετρό

Αγία Παρασκευή, 8.2.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
Ακατανόητη η «άρον άρον» σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πάρκινγκ του Μετρό, αλλά θα είμαστε εκεί...

Την ώρα που ο Δήμος «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου», η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μυλωνάκη, ανέδειξε εγκαίρως το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτες των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό σε Δ. Πλακεντίας και Χαλάνδρι. Ο συνδυασμός μας συνομίλησε με φορείς και κατοίκους στην Αγία Παρασκευή, υπέβαλε αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ξεκίνησε και ηλεκτρονική διαβούλευση, λειτουργώντας υπεύθυνα, συμμετοχικά και χωρίς λαϊκισμούς.

Είναι εμφανές ότι η δημοτική αρχή αιφνιδιάστηκε, για άλλη μια φορά, από τις εξελίξεις, αλλά τελικώς - συρόμενη από την άμεση αντίδρασή μας - «αφυπνίστηκε» και προχωρά σήμερα σε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής. Όμως και αυτή της η κίνηση είναι «σπασμωδική», αφού καλεί τους δημοτικούς συμβούλους σε μια συζήτηση χωρίς εισηγήσεις, χωρίς προετοιμασία ή οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση, κυριολεκτικά στο... πόδι.

Ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη επιπόλαιη προσπάθεια του δημάρχου να «αποδράσει» από τις ευθύνες του και να «ρίξει στάχτη» στα μάτια των συνδημοτών μας, που δίκαια διαμαρτύρονται.   

Αν και δεν κατανοούμε ποιοι λόγοι επιβάλλουν έκτακτη και όχι τακτική σύγκληση του Δ.Σ., οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλλάζουμε» θα είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση, αφ' ενός για να ακούσουμε ποιο συγκεκριμένο σχέδιο έχει η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου για την ιδιωτικοποίηση των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό, αλλά και για να καταθέσουμε τις δικές μας επεξεργασμένες θέσεις για το ζήτημα.

Give your website a premium touchup with these free WordPress themes using responsive design, seo friendly designs www.bigtheme.net/wordpress