Ελισάβετ
Πετσατώδη

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση, εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ελισάβετ Πετσατώδη

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980 και τα τελευταία 20 χρόνια είμαι μόνιμη κάτοικος στην Αγία Παρασκευή.

Το 1998 αποφοίτησα από το Αρσάκειο Ψυχικού. Είμαι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση. Ασκώ την ιδιότητά μου ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών και επιβλέψεων στην Αθήνα από το 2006. 

Έχοντας αρχικά το βλέμμα στραμμένο προς το εξωτερικό, φρόντισα από νωρίς να μιλώ γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά, γεγονός που με βοήθησε να συμμετάσχω σε πλήθος σεμιναρίων και εργαστηρίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ταξιδέψω πολύ από την Αμερική ως την Ασία.

Στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ασχολήθηκα με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς πολεοδομικού σχεδιασμού και δημόσιων κτιρίων πετυχαίνοντας διεθνείς διακρίσεις. Καθώς όμως το κυριότερο μέλημά μου ήταν ό,τι σχεδιάζω να αποκτά “σάρκα και οστά” και να μη μένει σε θεωρητικό επίπεδο, γρήγορα επικεντρώθηκα στα ιδιωτικά οικοδομικά έργα μικρής ως μεσαίας κλίμακας, όπως κτίρια κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων και βιοτεχνικά, και παράλληλα εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης σύμβουλος εταιρειών και ιδιωτών σε θέματα πολεοδομικής νομοθεσίας και ακίνητης περιουσίας.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι καινούργια συνήθεια. Από φοιτήτρια συμμετείχα σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και σε κινήσεις που αφορούσαν την προστασία του δομημένου και αδόμητου περιβάλλοντος της πρωτεύουσας. Το 2014 αποφάσισα να δοκιμαστώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είχα την τύχη και την τιμή να εκλεγώ Δημοτική Σύμβουλος και να διατελέσω Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2017. Συμμετέχω στα κοινά, γιατί πιστεύω ότι η πόλη είμαστε εμείς οι ίδιοι και ότι δικαιούμαστε να έχουμε αυτό που ονειρευόμαστε και όχι να αρκούμαστε σε ό,τι μας προσφέρουν.

Από το 2018 συμμετέχω στην προσπάθεια της ομάδας ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε» να δημιουργήσουμε προοπτική για την πόλη μας και να αλλάξουμε τη λογική της διαχείρισης που εδώ και χρόνια την κρατά καθηλωμένη.

petsatodi_photo
elisavet.petsatodi@gmail.com
Scroll to Top