Τάσος
Μπομπόνης

Υπήρξε αθλητής κολύμβησης του Παναθηναϊκού από το 1972 έως το 1977, με τρίτη Πανελλήνια νίκη. Αθλητής καλαθόσφαιρας σε συλλόγους (Μίλων, Α.Ο.Κ. Χαλανδρίου) καθώς και στην ομάδα του Ε.Μ. Πολυτεχνείου από το 1980 έως το 1993.

Τάσος Μπομπόνης

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ο Τάσος Μπομπόνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και τελείωσε το σχολείο Λύκειο η Αθηνά Γ. Ζηρίδη.Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του, υπηρετώντας στο Ναυτικό, στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και στην ΥΝΤΕΛ Λέρου.

Εισήχθη στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών από όπου αποφοίτησε το 1987.Είναι έγγαμος με την Ντίνα Μπουλούμπαση πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής και πατέρας μίας κόρης.

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως “Management κατασκευαστικών έργων”, “Οργάνωση και διοίκηση εργοταξίου κτιριακών έργων”, “Αξιολόγηση επενδύσεων σε ακίνητα”, “Εκτιμήσεις ακινήτων”, “Επισκευές κτιρίων από τις βλάβες των σεισμών”, “ Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη” κ.α.

Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία ΛΕΚΑΤ στην Λέρο, μετά στην Π. Μιλήσης ΑΕ, ως υπεύθυνος εργοταξίου στην κατασκευή σύνθετων έργων στο εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι.

Από το 1990 έως σήμερα ασχολείται με  ιδιωτικά οικοδομικά έργα, και αντιπαροχέςσυνεργαζόμενος με επιφανή αρχιτεκτονικά γραφεία στην κατασκευή πολλών έργων ειδικών κατασκευαστικών απαιτήσεων (καταστήματα, διαμερίσματα, μονοκατοικίες και villas).

Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Συμμετέχει σε πολλούς φιλανθρωπικούς, περιβαλλοντικούς και φιλοζωϊκούς συλλόγους, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Αγίας Παρασκευής, ως ενεργός πολίτης με προτάσεις για την αναβάθμιση της πόλης, των ψηφιακών εφαρμογών και του αστικού περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει στην επιτροπή του δήμου για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και στην επιτροπή  Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης . Μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, πρωτοστάτησε στην δημιουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Μάτι Αττικής, και συμμετείχε εθελοντικά, ενεργά στον τομέα Αποκατάστασης του οικισμού, λαμβάνοντας μέρος σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, υπουργούς, τον δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και ενημερώνοντας τους κατοίκους για τα θέματα των κατοικιών τους.

Υπήρξε αθλητής κολύμβησης του Παναθηναϊκού από το 1972 έως το 1977, με τρίτη Πανελλήνια νίκη. Αθλητής καλαθόσφαιρας σε συλλόγους (Μίλων, Α.Ο.Κ. Χαλανδρίου) καθώς και στην ομάδα του Ε.Μ. Πολυτεχνείου από το 1980 έως το 1993. Διπλωματούχος προπονητής καλαθόσφαιρας από την Γ. Γ. Αθλητισμού από το 1992. Αγαπάει την φωτογραφία, τον αθλητισμό και ασχολείται τώρα με το τένις, το trekking και την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Δικά του άρθρα

ΑΡΘΡΑ

Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ Πρόσφατα παρακολούθησα δύο άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: την «Πολίτες και Ανοιχτά Δεδομένα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» οργανωμένη από το  GROW Observatory και πέντε άλλους οργανισμούς, και την παρουσίαση της «Νέας Αστικής Ατζέντας» του UN Habitat, από την οργάνωση «Γη», που αφορούσε  τους 17 στόχους των Ηνωμένων

Διαβασε το »
ΑΡΘΡΑ

Γνωρίζουμε …….ψηφίζουμε

Με αφορμή την πληθώρα ανακοινώσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για κοπές πιτών συλλόγων, και τις εκεί παρουσίες υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, διαπίστωσα ότι εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών κάποιοι υποψήφιοι καταφεύγουν σε μια σειρά από παρωχημένα κλισέ για αύξηση της εκλογικής πελατείας τους. Ποιο το κακό θα πείτε; Μα φυσικά  στο γεγονός ότι

Διαβασε το »