Άμεσα η συντήρηση της πλατείας του Άι Γιάννη και έναρξη διαλόγου για συνολικές παρεμβάσεις της περιοχής ζήτησαν οι Αλλάζουμε από τον δήμαρχο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μυλωνάκης, μαζί με τα στελέχη της παράταξης Κρητικίδη Κώστα πολιτικό μηχανικό, Πετσατώδη Ελισάβετ αρχιτέκτονα μηχανικό, και Μπομπόνη Τάσο πολιτικό μηχανικό, συναντήθηκαν την Παρασκευή 9 Μαΐου στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής με τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, τον γ.γ. Μίλτο Κύρκο, τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Σάρκουλα Βασίλη, και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας Μαυρομαρά Αργύρη και Χάρη Φρούντζο, στους οποίους παρουσιάστηκε η πρόταση ανακαίνισης και συντήρησης της πλατείας Αι Γιάννη.

Υπήρξε συζήτηση, ανταλλαγή  απόψεων και κάποιες προτάσεις.

Οι Αλλάζουμε πιστεύουν ότι το αρχιτεκτονικό ύφος και δομή  της πλατείας δεν έχουν σχέση με το σημερινό πρόβλημα συνάθροισης των νέων, η οποία όταν συντελείται στα νόμιμα και φυσιολογικά  πλαίσια, χωρίς ρύπανση και όχληση των περιοίκων, είναι ευπρόσδεκτη.

Επίσης δέχονται και θα στηρίξουν την νέα πρόταση που τους παρουσιάστηκε, με τις εξής όμως δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής:

  1. Ο προϋπολογισμός της ανακαίνισης θα καλυφθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος στο μεγαλύτερο ποσοστό του, ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος μας
  2. Να ανοίξει άμεσα η διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων και με συμμετοχή των δημοτών, για συνολική ανάπλαση της περιοχής του Αι Γιάννη, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν της και θα επιλύει τα σημερινά προβλήματα της στάθμευσης, της διαμπερούς κυκλοφορίας, του κυκλοφοριακού φόρτου από τα σχολεία, της τοπικής συγκοινωνίας, την εφαρμογή των κανόνων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, της καθαριότητας, των πεζοδρομίων, των εμπορικών καταστημάτων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα διαβούλευσης, εκπόνησης μελετών και δημοπρατήσεων.

Οι Αλλάζουμε παραμένουν συνεπείς στην δέσμευσή τους στους δημότες της Αγίας Παρασκευής, ότι θα παραμείνουν η φωνή της λογικής στο δημοτικό συμβούλιο, και θα συμβάλλουν με τις προτάσεις τους και  όλες τις δυνάμεις τους, σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ζωής στην πόλη.

Scroll to Top