Έναν μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου τα οικόπεδα του Δήμου είναι πνιγμένα στα ξερόχορτα

Τα… παθήματα του χειμώνα δεν έγιναν μαθήματα για τον κ. Ζορμπά

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 31/5 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης έθεσε ερώτημα στον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά για τα ακαθάριστα οικόπεδα στον Δήμο μας. Η απάντηση του κ. Ζορμπά ήταν αφοπλιστική: ομολόγησε ότι έναν μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τα οικόπεδα του Δήμου είναι πνιγμένα στα ξερόχορτα, έτοιμα να γίνουν… προσάναμμα. Κι αυτό την ώρα που οι πρώτες φωτιές έχουν κάνει ήδη απειλητική την παρουσία τους και στην Αττική.

Ο δήμαρχος που χρέωσε πανάκριβα τους δημότες για την εργολαβία μαζέματος των κλαδιών από την κακοκαιρία «Ελπίδα» (τα οποία ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης), δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει τρόπο να καθαρίσει τα ξερόχορτα στον Δήμο που διοικεί. Αλήθεια, πώς θα πείσει τους πολίτες να καθαρίσουν τους αντίστοιχους δικούς τους χώρους;

Είναι εμφανές ότι και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ο κ. Ζορμπάς λειτουργεί χωρίς σχέδιο και χωρίς κανέναν προγραμματισμό. Τον χειμώνα αιφνιδιάζεται από το χιόνι, το καλοκαίρι «ξεχνά» τα μέτρα πρόληψης για τις πυρκαγιές. Και το χειρότερο: δεν μαθαίνει από τα λάθη του, τα οποία στο τέλος τα πληρώνουμε όλοι στην Αγία Παρασκευή.

Scroll to Top