Ήρθανε τα άγρια…

Απάντηση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» στον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, αντί να ασχοληθεί με τα του υπό διάλυση συνδυασμού του, επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες για το αναγκαστικό κλείσιμο του -δίχως άδεια λειτουργίας- εκλογικού κέντρου του στον επικεφαλής του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη.

Αν και η νομοθεσία που ρυθμίζει τα της λειτουργίας εκλογικών κέντρων είναι ξεκάθαρη (ΚΥΑ 1025/15/63β/2014 – ΦΕΚ 851/Β/ 7-4-2014), η θρασύτατη δημόσια τοποθέτηση του κ. Μουστόγιαννη μας εξαναγκάζει να απαντήσουμε σε αυτή, ενημερώνοντας τους κατοίκους της πόλης για το τι ακριβώς έχει συμβεί:

  • Με δική του πρωτοβουλία, ο κ. Μυλωνάκης είχε ενημερώσει προ περίπου 2 μηνών τον μη γνώστη της νομοθεσίας κ. Μουστόγιαννη ότι με την επιλογή του να ανοίξει εκλογικό κέντρο στον συγκεκριμένο χώρο -ακριβώς δίπλα από το εκλογικό κέντρο του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή»- θα παραβίαζε κατάφορα τη νομοθεσία, η οποία ρητά προβλέπει σε κάθε περίπτωση τα 150 μέτρα ως ελάχιστη απόσταση για λειτουργία εκλογικών κέντρων σε πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  • Ο κ. Μουστόγιαννης όχι μόνο επέλεξε να αγνοήσει τη φιλική αυτή ενημέρωση, αλλά και τον ίδιο τον νόμο, προχωρώντας «ετσιθελικά» στην έναρξη λειτουργίας του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης της οποίας είναι επικεφαλής «μεσοτοιχία» με αυτό των «Αλλάζουμε».
  • Την Πέμπτη 24/8/2023, και αφού είχε λάβει σχετική ειδοποίηση από το αρμόδιο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, τηλεφώνησε παρακλητικά στον Γιάννη Μυλωνάκη προσκαλώντας τον να μεταβούν μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα(!) μήπως και η παρουσία του δεύτερου τον εξυπηρετήσει στην παραβίαση της νομιμότητας. Φευ!

Μάλλον ο κ. Μουστόγιαννης δεν κατανοεί ότι είναι άκρως τιμητικό να μας κατηγορεί πως ο επικεφαλής μας αρνήθηκε να συμπράξει σε προσπάθεια παρανομίας.

Κι επειδή μας κατηγόρησε ότι εκφράζουμε «ότι πιο παλιό υπάρχει», θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μουστόγιαννη ότι ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε» εκφράζει στην πράξη το νέο, το οποίο φυσικά είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις έννοιες της πλήρους διαφάνειας και του σεβασμού στη νομιμότητα, με ισότητα, χωρίς «εκπτώσεις» και χωρίς «αστερίσκους».

Οι εποχές της ανομίας και του «ό,τι να ‘ναι» τελειώσανε κ. Μουστόγιαννη.

Να γνωρίζετε ότι, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «Θεό και γείτονα δε γελάς».

ΥΓ. Παρ’ όλο που στο σχετικό δελτίο Τύπου ο κ. Μουστόγιαννης ευχαριστεί τους κ.κ. Ζορμπά και Σταθόπουλο για τη στήριξή τους στο συγκεκριμένο θέμα, θα θέλαμε να τον παρακαλέσουμε να μας εξηγήσει τι εννοεί, μιας και δε στάθηκε δυνατόν να βρούμε ουδεμία σχετική δημόσια τοποθέτησή τους.

Scroll to Top