Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα, 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και δράση για την προστασία του πλανήτη μας. Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της φύσης και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας να διαφυλάξουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Ως δημοτική παράταξη, αναγνωρίζουμε την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία των φυσικών πόρων. Ως κοινωνία -αλλά και ως χώρα- έχουμε να διανύσουμε σημαντική απόσταση μέχρι να φθάσουμε στο σημείο όπου το περιβάλλον θα αποτελεί όχι μόνο σημείο προβληματισμού και ανησυχιών, αλλά και μία σαφή, συγκροτημένη, διαρκή, υπαρκτή πολιτική δράσεων η οποία θα εξειδικεύεται στους διάφορους τομείς της κοινωνίας, της οικονομίας, στην νομοθεσία, στην παιδεία κ.α.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας μέσω των παρακάτω δράσεων:

 

  1. Ανακύκλωση και Διαχείριση Απορριμμάτων: Προώθηση και ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων και την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.
  2. Φύτευση Δέντρων και Δημιουργία Πράσινων Χώρων: Ενίσχυση των αστικών πράσινων χώρων και φύτευση νέων δέντρων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη δημιουργία όασης δροσιάς.
  3. Ενεργειακή Απόδοση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Επένδυση σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης μας.
  4. Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση: Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης.
  5. Βιώσιμη Κινητικότητα: Προώθηση της χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών, της ποδηλασίας και του περπατήματος ως μέτρα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας και είναι πλέον επιτακτική η αξιοποίηση των προτάσεων που έχουν διατυπωθεί, στη βάση μίας διεπιστημονικής και ολοκληρωμένης προσέγγισης.

Η συμμετοχή με ενεργό τρόπο σε περιβαλλοντικές δράσεις δεν πρέπει όμως να περιορίζεται στη συγκεκριμένη ημέρα. Η δυνατότητα συμμετοχής υπάρχει όλο το χρόνο, μέσα από δραστηριότητες που πραγματοποιούνται όχι μόνο στη Δήμο μας, αλλά στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού & της Αττικής. Φορείς και οργανώσεις δίνουν την ευκαιρία σε κάθε έναν από εμάς να βρει τη δράση που του ταιριάζει και να συμβάλει στην προσπάθεια οι επόμενες γενιές να ζήσουν σ΄ ένα καλύτερο περιβάλλον.

Τέτοια παραδείγματα αποτελούν ο «ΟΦΥΠΕΚΑ», το WWF, η «We4All», το πλάνο δραστηριοποίησης των οποίων μπορούμε να παρακολουθήσουμε μέσα από τα web sites τους & να συμμετέχουμε με όποιο τρόπο καθένας μας έχει τη δυνατότητα & μπορεί:

https://necca.gov.gr

https://www.wwf.gr

https://we4all.com

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν καλύτερο πλανήτη!

Scroll to Top