Δήλωση του εκλεγμένου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου ο εκλεγμένος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης κατέθεσε ένα λουλούδι στην μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν.

Τον εκλεγμένο δήμαρχο συνόδευαν στο Πολυτεχνείο τα μέλη της δημοτικής ομάδας του Κωστάντια Βακαλοπούλου, Πέτρος Διακογιάννης, Δημήτρης Καράτζαλος, Βασίλης Νάνης, Τάνια Νικολούλια, Παναγιώτης Τσόκας.

Μετά την κατάθεση λουλουδιού δήλωσε:
 «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σφράγισε τη νεότερη ιστορία της χώρας, επιταχύνοντας την πτώση της χούντας και οδηγώντας στην εγκαθίδρυση της σύγχρονης δημοκρατίας, της πιο σταθερής και μακρόχρονης που γνώρισε η Ελλάδα.

Σήμερα, μισό αιώνα μετά, τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που αγωνίστηκαν κατά της χούντας και  θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Η πίστη στη δημοκρατία, το αίτημα για ελευθερία, αξιοπρέπεια, μόρφωση και προκοπή εξακολουθούν να μας δείχνουν τον δρόμο: για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, για να κατακτήσουμε νέους συλλογικούς στόχους.

Έχουμε ευθύνη να μην ξεχάσουμε ποτέ. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και των δημοκρατικών μας θεσμών. Να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια καλύτερη κοινωνία υγιή, ανοιχτή, δίκαιη, συνεκτική. »

Scroll to Top