Δημιουργική αντιπολίτευση από τους «Αλλάζουμε»

Τέσσερις προτάσεις της παράταξης εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του δήμου

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το 2020 ήταν η μοναδική παράταξη που κατέθεσε κοστολογημένες προτάσεις. Τότε, η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά αρνήθηκε, για τυπικούς λόγους, να τις εντάξει στην εισήγησή του.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020, οπότε συζητήθηκε η 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με χαρά διαπιστώσαμε ότι τέσσερις από τις προτάσεις μας (αυτές που αφορούν την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών και τη σύνταξη μελετών για την ανάπτυξη εφαρμογών της ψηφιακής πόλης, το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια και τη  χωροθέτηση λειτουργιών και εγκαταστάσεων στο «Στ. Κώτσης») έγιναν αποδεκτές και εντάχθηκαν στο οικονομικό πλάνο του Δήμου για τη νέα χρονιά.

Επίσης, δύο προτάσεις μας (αφορούν τις μελέτες για τη βιωσιμότητα λειτουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας και την εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους) δεν εντάχθηκαν, καθώς προβλέπονται στη σχετική μελέτη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Ως «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» αναγνωρίσαμε δημοσίως, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την κίνηση της διοίκησης να υιοθετήσει μέρος των προτάσεων που καταθέσαμε για τον προϋπολογισμό και, βέβαια, υπερψηφίσαμε τη σχετική αναμόρφωση. Παράλληλα, όμως, τονίσαμε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να συνεχίσει και στα άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Αγία Παρασκευή να επιδιώκει τη συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις, στη βάση ενός ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου, προκειμένου όλοι μαζί να δίνουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των συνδημοτών μας.

«Εμείς, οι “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ”, με τη στάση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το εννοούμε όταν λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στις συνεργασίες και τις συνθέσεις προς όφελος της πόλης και τον κατοίκων της» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Γιάννης Μυλωνάκης, προσθέτοντας: «Η στείρα αντιπολίτευση και οι ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν μας εκφράζουν. Ο δικός μας ρόλος είναι να ελέγχουμε τη διοίκηση, να καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις και να πιέζουμε για την υλοποίηση όσων θεωρούμε ότι θα πάνε την Αγία Παρασκευή ένα βήμα πιο μπροστά».

Scroll to Top