Η Αγία Παρασκευή αξίζει και μπορεί να έχει σύγχρονα, ασφαλή και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία

Η Αγία Παρασκευή αξίζει και μπορεί να έχει σύγχρονα, ασφαλή και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία

Το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης, αλλά και τη στήριξη των μαθητών

 

Το πρώτο φετινό κουδούνι χτύπησε ήδη και στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής όμως, μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, το «παρών» έδωσαν και τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης στην πόλη μας. Γιατί καλές είναι οι ευχές για μια γόνιμη σχολική χρονιά, αλλά δεν αρκούν από μόνες τους. Χρειάζεται και η μέριμνα του Δήμου, η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παίρνει μονίμως απουσία…

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης θεωρούν η εκπαίδευση των αυριανών πολιτών από τα πρώτα τους βήματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται περιστασιακά, στη λογική του «όπως-όπως να μπαλώσουμε τις ελλείψεις». Αντιθέτως, πρέπει να ξεκινά και να ολοκληρώνεται σε σύγχρονα, ασφαλή και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, ενώ παράλληλα, με στοχευμένες δράσεις, να εξασφαλίζεται μέριμνα για τη στήριξη και δημιουργική απασχόληση των μαθητών και… εκτός του σχολικού προαυλίου.

Το πρόγραμμά μας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη σχολική στέγη στην πόλη μας, αλλά και για τους ίδιους του μαθητές, που περιλαμβάνουν:

Για τις υφιστάμενες υποδομές:

 • Αδιάλειπτη ετήσια συντήρηση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων.
 • Αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ ξεκινώντας από τα παλαιότερα.
 • Τεχνικές επεμβάσεις για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλα τα σχολεία.
 • Εκπόνηση μελετών για την ενεργειακή θωράκιση των σχολείων και υλοποίηση τεχνικών παρεμβάσεων.
 • Ενίσχυση του πρασίνου στα προαύλια όσων σχολείων υστερούν.

Για τις νέες υποδομές:

 • Εκπόνηση μελέτης για το επίπεδο κάλυψης των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας (στέγη και υλικοτεχνικές υποδομές).
 • Πρόβλεψη αναγκών σε βάθος δεκαπενταετίας και εκπόνηση σχεδίου για την κάλυψή τους.
 • Διεκδίκηση πόρων και νέων υποδομών βάσει σχεδίου.

Για τους μαθητές:

 • Ανάπτυξη συνεργειών με τις υπάρχουσες δημόσιες και ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης για να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες οικογένειες και δεν έχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης.
 • Αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας για να έχουν οι νέοι μας στη διάθεσή τους σύγχρονους αθλητικούς χώρους μέσα στο σχολείο, αλλά και περισσότερες δημιουργικές και χρήσιμες εξωσχολικές δραστηριότητες.
 • Ανάληψη κοινών δράσεων με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων για τον καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό, την καταπολέμηση του bulling, τον εθισμό στο διαδίκτυο, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη σημασία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εικόνα των σχολείων στην Αγία Παρασκευή μπορεί να αλλάξει ριζικά με σχέδιο, γνώση και όρεξη για δουλειά.

Scroll to Top