Η αλήθεια για το αμαξοστάσιο του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Οι 2 προτάσεις των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» κόντρα στις ανακρίβειες του Β. Ζορμπά

Μπορεί ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής να έχει αποφασίσει να διοικήσει την πόλη με συκοφαντίες, επιχειρώντας να κρυφτεί από τις ευθύνες του, όμως η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» έχει λάβει εντολή από ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας να ασκήσει με υπευθυνότητα τα καθήκοντά της κι αυτό θα πράξει…

Για το θέμα του αμαξοστασίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται κυριολεκτικώς στον αέρα, με μεγάλο μερίδιο ευθύνης να βαραίνει τον νυν δήμαρχο Ζορμπά (ο οποίος, ας μην ξεχνιόμαστε, δεν κάθεται για πρώτη φορά στη δημαρχιακή καρέκλα…), η παράταξή μας έχει προτείνει δύο λύσεις και συγκεκριμένα:

  1. Τον χώρο κάτω από τη γέφυρα στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής. Είναι μία δύσκολη μεν περίπτωση, αφού εντάσσεται στη Β’ Ζώνη Προστασίας Υμηττού, αλλά κατά την άποψη μας είναι ένας χώρος που πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει (ήδη έχει εγκαταστήσει κάδους απορριμμάτων επί δημαρχίας Β. Γιαννακόπουλου) και να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να αποχαρακτηρίσουν το συγκεκριμένο κομμάτι, παραχωρώντας το με αποκλειστική χρήση στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος χώρος έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς βρίσκεται εντός των ορίων της Αγίας Παρασκευής, εκτός οικιστικού ιστού, και σε μια περιοχή που περικλείεται από κεντρικούς οδικούς άξονες. 
  2. Το οικόπεδο της Λαυρίου, που αποτελεί τη δεύτερη επιλογή (plan B) της παράταξής μας, στην περίπτωση που η πρώτη καταστεί χρονοβόρα και ανεφάρμοστη. Πρόκειται για μια απόφαση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει επί δημαρχίας Γ. Σταθόπουλου και θεωρούμε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, από τη στιγμή που θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τις ανακρίβειες του κ. Ζορμπά, ότι δήθεν υποστηρίξαμε την εγκατάσταση του αμαξοστασίου στο πάρκο «Στ. Κώτσης»,  ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι αυτό που προτείναμε ήταν η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών Πρασίνου και Αυτεπιστασίας (συνολικά περίπου 20 υπάλληλοι), οι οποίοι όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον χώρο, αλλά αντιθέτως -λόγω της φύσης των εργασιών που επιτελούν- θα τον καλλώπιζαν.

Προτείναμε μάλιστα, την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτίσματος (toll) προκειμένου να στεγαστούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και σε καμία περίπτωση στον ήδη υπάρχοντα ακατάλληλο χώρο.

Η πρότασή μας είναι και ρεαλιστική και οικονομική, αφού έτσι ο Δήμος θα αποφύγει να «πετάξει» 120.000 ευρώ από τα χρήματα των δημοτών, για να ικανοποιήσει την… περίεργη εμμονή του δημάρχου να ενοικιάσει το ακίνητο που έχει επιλέξει στο Κοντόπευκο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία -όσο απεγνωσμένα και να προσπαθεί- δεν μπορεί να αντικρούσει ο κ. Ζορμπάς. Θα τον συμβουλεύαμε, αντί να αναλώνεται στο πώς θα αντιπολιτευθεί την αντιπολίτευση, να αποφασίσει επιτέλους να διοικήσει εποικοδομητικά  τον Δήμο. Του έχουν απομείνει ακόμη τρία χρόνια, ας μην τα σπαταλήσει άσκοπα όπως τα προηγούμενα…

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξής μας και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εργαζόμαστε με σύνεση και υπευθυνότητα για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα της πόλης μας, όπως δεσμευτήκαμε στις τελευταίες εκλογές. Πρακτικές που υποβαθμίζουν την πόλη και τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Από πλευράς μας, θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε τις προτάσεις μας θέτοντας ως στόχο την καλύτερη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες. Καλούμε τον κ. Ζορμπά να αντιληφθεί έστω και τώρα ότι μόνο με ανοιχτά μυαλά και συνεργασία μπορούμε να δούμε την πόλη μας να προοδεύει»

Scroll to Top