Η συναινετική μας πρόταση κέρδισε τις διχαστικές πρακτικές Ζορμπά

Πέρασε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης η πρόταση των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» για την ονοματοδοσία των δημοτικών εγκαταστάσεων

 Η ονοματοδοσία ενός δημοτικού χώρου μπορεί να μην είναι από τα θέματα της καθημερινότητας που «καίνε» τους δημότες, αλλά σίγουρα χαρακτηρίζουν την ιστορία μιας πόλης, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τα πρόσωπα που πρόσφεραν διαχρονικά στο κοινωνικό σύνολο.

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», πιστεύει ότι η απόφαση ονοματοδοσίας ενός χώρου θα πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια, να πληροί όρους διαφάνειας, να είναι προϊόν όσο το δυνατόν ευρύτερης συναίνεσης και, το κυριότερο, να προάγει στον μέγιστο βαθμό την έννοια της συμμετοχικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής μας Γιάννης Μυλωνάκης εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συγκρότηση επιτροπής, από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους (μεταξύ αυτών προτείναμε τους πρώην δημάρχους Αντώνη Σιδέρη και Λεονάρδο Χατζηανδρέου), η οποία θα εισηγείται στο Σώμα για τους χώρους που μπορούν να ονοματοδοτηθούν και τα προτεινόμενα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τα ονοματοδοτήσουν (πάντα μέσα από δημόσια διαβούλευση), με τους δημοτικούς συμβούλους να είναι αυτοί που θα λαμβάνουν με ευρεία πλειοψηφία -αν όχι με ομοφωνία- την τελική απόφαση.

Η πρότασή μας έτυχε ευρείας αποδοχής από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τις οποίες κι ευχαριστούμε τόσο για τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους, όσο και για τη θετική ψήφο τους, που είχε ως αποτέλεσμα η εισήγησή μας να αποτελεί πλέον απόφαση του Δήμου.

Δυστυχώς, ο δήμαρχος και η παράταξή του προτίμησαν τον δρόμο της απομόνωσης, αρνούμενοι την πρότασή μας για ευρεία συναίνεση, που θα μεγιστοποιούσε την οφειλόμενη τιμή σε κάθε πρόσωπο που έχει προσφέρει στην πόλη μας. Οφείλουμε, όμως, να εξάρουμε και τη στάση των αντιδημάρχων Γιάννη Αργυρού, ο οποίος ψήφισε θετικά και Νίκου Ζόμπολα, ο οποίος στήριξε πλήρως τη φιλοσοφία της εισήγησής μας, έστω κι αν τελικώς ψήφισε «παρών» στην ψηφοφορία.

Οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τρόπους που θα αναδεικνύουν τα στοιχεία που ενώνουν τους Αγιοπαρασκευιώτες. Αφήνουμε τη διχαστική ρητορική σε αυτούς που την έχουν υιοθετήσει ως βασικό στοιχείο της πολιτικής τους…

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Γ. Μυλωνάκη στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα:

Scroll to Top