Με προβλήματα, αλλά και θετικές προσδοκίες, ξεκινά σήμερα μια νέα διαδρομή γνώσης για μαθήτριες και μαθητές

Η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» εύχεται γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς

Σήμερα χτυπά το κουδούνι για μια σχολική χρονιά που ξεκινά με μεγάλη αγωνία και αρκετά προβλήματα, τόσο λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, όσο και της ελλιπούς προετοιμασίας της κεντρικής διοίκησης, αλλά και της Αυτοδιοίκησης, σε σχέση με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν παύει να είναι το ξεκίνημα ενός εκπαιδευτικού έτους, μιας ακόμη διαδρομής γνώσης μαθήτριες και  μαθητές, που θα τους οδηγήσει σε έναν κόσμο πιο ανοιχτό, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και εφοδιάζοντάς τους με πολύτιμα «όπλα» στην αναμέτρησή τους με μια όλο και πιο πολύπλοκη ζωή.

Οι σκέψεις μας σήμερα στρέφονται κυρίως στα «πρωτάκια», τα οποία -μέσα σε δύσκολες συνθήκες- θα κάνουν τα πρώτα σχολικά τους βήματα. Ας τα πλαισιώσουμε με την αγάπη μας και ας κάνουμε αυτές τις πρώτες σχολικές εμπειρίες τους έναν  όμορφο σταθμό για το υπόλοιπο εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Στη διαδρομή τους, οι μαθήτριες και οι μαθητές θα έχουν συμπαραστάτες τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές τους, που, όπως πάντα, θα κάνουν το κάτι παραπάνω, τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο, όσο και σε διοικητικό, ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Από κοντά οι γονείς, μέσα από τις Ενώσεις Γονέων, αλλά και μεμονωμένα, θα προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες στη σχολική κοινότητα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο εκπαιδευτικό έργο.

Σε όλους αυτούς η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» και ο επικεφαλής της, Γιάννης Μυλωνάκης, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και τους εύχονται μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα δεσμεύονται ότι θα σταθούν ουσιαστικά στο πλευρό τους, προσφέροντας κάθε δυνατή στήριξη στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Scroll to Top