Μπαίνουμε μπροστά για να αποκτήσει η Αγία Παρασκευή τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που χρειάζεται…

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» ανέλαβε πρωτοβουλία, από κοινού με τις δημοτικές παρατάξεις Νίκη των Πολιτών, Νέα Αρχή και Μια Γενιά Μπροστά, για την εξεύρεση προσώπου κοινής αποδοχής που θα διεκδικήσει τον ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο μας.

Η κίνησή μας υπαγορεύθηκε από δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί θεωρούμε ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης είναι σημαντικότατος για τον έλεγχο της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Δεύτερον, για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο ενός «ναυαγίου» στην όλη διαδικασία, καθώς πιστεύουμε ότι ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς θα κάνει τα πάντα ώστε να μην αναδειχθεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο μας, προκειμένου να μην χρειάζεται να λογοδοτήσει για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της διοίκησής του.

Το προτεινόμενο πρόσωπο του Μάκη Χάρχαρου θεωρούμε ότι είναι η ιδανικότερη επιλογή, καθώς από τη μία συγκεντρώνει τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για να αναλάβει τον ρόλο του Συμπαραστάτη και από την άλλη έχει αποδείξει ότι διαθέτει και την αυτοδιοικητική πείρα, αλλά και τη μαχητικότητα που χρειάζονται για να εκπληρώσει με επιτυχία τα καθήκοντά του.

Ως «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» θα στηρίξουμε ενεργά την εκλογή του Μάκη Χάρχαρου  στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο μας και θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο στο έργο του.

Από το Γραφείο Τύπου

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των 4 δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ)

Κοινή πρόταση τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έχει θεσπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Στον πυρήνα των αρμοδιοτήτων του θεσμού είναι ο έλεγχος των καταγγελιών πολιτών και επαγγελματιών για περιπτώσεις κακοδιοίκησης εκ μέρους των δημοτικών αρχών. Έτσι είναι σαφές ότι τον συγκεκριμένο θεσμό τον έχουν άμεση ανάγκη τόσο οι πολίτες όσο και οι επαγγελματίες της πόλης μας.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της προκήρυξης της θέσης δείχνει κατά την γνώμη μας όψιμο ενδιαφέρον από τον κ. Ζορμπά. Θεωρούμε ότι θα επιχειρήσει, μέσω της συνήθους τακτικής του, των εντάσεων, να οδηγήσει την όλη διαδικασία σε ακόμη ένα «ναυάγιο». Αν το επιθυμούσε πραγματικά θα είχε συγκαλέσει μια σύσκεψη των παρατάξεων για εξεύρεση λύσης, δεδομένου ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία.

Οι τέσσερις παρατάξεις που υπογράφουμε ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, θεωρώντας ότι εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσει η Αγία Παρασκευή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, συναντηθήκαμε, δια των επικεφαλής μας, προκειμένου να συζητήσουμε ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον θεσμό, ώστε να αποτελέσει κοινή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφήνοντας κατά μέρος τις, όποιες, διαφοροποιήσεις έχουμε και δίνοντας προτεραιότητα στο καλό της πόλης και των συνδημοτών μας, καταλήξαμε στο πρόσωπο του κ.Γεράσιμου Χάρχαρου. Ενός συνδημότη με μεγάλη εμπειρία, που υπηρέτησε με μαχητικότητα για πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση και τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης, πληροί τα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και, σίγουρα, θα ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο στη λειτουργία της δημοτικής διοίκησης.

Με αυτή την κοινή πρόταση, εάν το αποδεχθεί ο προτεινόμενος, θα πάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Αγία Παρασκευή θα αποκτήσει ένα χρήσιμο για την καθημερινότητα των πολιτών θεσμό.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων
ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Γιάννης Σταθόπουλος,
ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Γιώργος Οικονόμου,
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Γιάννης Μυλωνάκης,
ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης

Scroll to Top