Ποιους φοβίζει ο ανοιχτός διάλογος μπροστά στους Δημότες της Αγίας Παρασκευής;

Μόνο δύο υποψήφιοι δήμαρχοι ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» – Οι υπόλοιποι προτιμούν την… ασφάλεια των μονολόγων

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στα δημοτικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής, επέδειξε ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας και απέδειξε εμπράκτως ότι πιστεύει στον πολιτικό πολιτισμό, ως βασική προϋπόθεση για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο  αυτό, θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ενημερωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις θέσεις των υποψηφίων δημάρχων, ώστε να συγκρίνουν και να αποφασίσουν σε ποιον θα εμπιστευθούν τη διοίκησή τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια, απευθύναμε πρόσκληση σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών να συνδιοργανώσουμε έναν ανοιχτό, δημόσιο και ζωντανό διάλογο μπροστά στους δημότες της Αγίας Παρασκευής, όπως ήδη συμβαίνει και σε άλλους δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Η αποδοχή του αιτήματός μας για εμάς θα συνιστούσε μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουμε ένα παράδειγμα δημοκρατικού ήθους, αφού θεωρούμε λάθος να φτάσουμε στις κάλπες με παράλληλους μονολόγους. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, που ο «Κλεισθένης» μας καλεί να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και άρα, οφείλουμε να χτίσουμε ουσιαστικές γέφυρες επικοινωνίας, τόσο μεταξύ μας όσο και με τους πολίτες. 

Δυστυχώς, στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν θετικά μόνο οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή», Γιώργος Οικονόμου και «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή», Θανάσης Ανδρίτσος. Οι υπόλοιποι μάλλον επιλέγουν να εκθέτουν τις θέσεις και το πρόγραμμά τους μέσα από τα προεκλογικά φυλλάδιά τους και τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί που είναι σίγουροι ότι ουδείς μπορεί να τους αντικρούσει, εκεί που αισθάνονται ασφαλείς, αφού δεν θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις για όσα έπραξαν ή παρέλειψαν να πράξουν…

Έχουν ακόμη λίγες μέρες να κρυφθούν από τις ευθύνες τους, να διαφύγουν από την κρίση των πολιτών. Στις 26 Μαΐου, όμως, τα ψέματα τελειώνουν. Τότε, θέλουν δεν θέλουν, θα δώσουν λογαριασμό σε όσους χρόνια τώρα αγνοούν και έχουν στο περιθώριο· στους Πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

 

Scroll to Top