Πρωτοχρονιάτικη πίτα με… παράσταση νίκης για τους «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους αληθινούς πρωταγωνιστές της πόλης, στους συλλόγους και τους φορείς της

Η μεγάλη συμμετοχή και το ζεστό κλίμα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου, στο Cafe Bar Erudio. Η μαζική παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης -στους οποίους εξάλλου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση- υποψηφίων βουλευτών και πλήθους πολιτών αποτελεί προάγγελο της επικείμενης νίκης στις εκλογές του Οκτωβρίου, όπως εύστοχα σημείωσαν στην παρέμβασή τους ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Λεoνάδρος Χατζηανδρέου και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής και πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Η πρώτη αναφορά του υποψήφιου δημάρχου Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Μυλωνάκη στην παρέμβασή του αφορούσε τα τιμώμενα πρόσωπα, δηλαδή τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων, όπου και αφιέρωσε την εκδήλωση.

«Σύλλογοι με σπουδαία προσφορά στον πολιτισμό, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον αθλητισμό, στα άτομα με αναπηρίες, στην αλληλεγγύη σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη. Σύλλογοι μιας κοινωνίας πολιτών που πολλές φορές αναγκάζονται να υποκαταστήσουν την παντελώς απούσα δημοτική αρχή, σύλλογοι που πασχίζουν χωρίς καμία στήριξη και κεντρικό σχεδιασμό να δώσουν μια ταυτότητα στην πόλη μας, την Αγία Παρασκευή. Και είναι τιμή μου που εκπρόσωποι των συλλόγων αυτών βρίσκονται σήμερα μαζί μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Γ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε στον «πόλεμο» χρισμάτων που έχει ξεκινήσει στην πόλη, δηλώνοντας ότι για τους «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι κομματικές ταυτότητες μένουν στα σπίτια του καθενός και στον δρόμο βγαίνουν άνθρωποι απ’ όλο το προοδευτικό πολιτικό φάσμα οι οποίοι έχουν ένα και μοναδικό πάθος: να ΑΛΛΑΞΟΥΝ την πόλη τους.

Ο επικεφαλής των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», όμως, έδωσε και μια πρώτη… γεύση για το πώς αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης και πώς θα λειτουργήσει ως δήμαρχος, από τη στιγμή που θα τον εμπιστευθούν οι συμπολίτες του.

«Δεν γίνεται εν έτει 2023 να συζητάμε στην πόλη για τα αυτονόητα και δεν επιθυμώ, αν οι πολίτες μού κάνουν την τιμή και με εκλέξουν δήμαρχο, να μετρηθώ από το αν κάνω απλώς τα βασικά. Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με έναν Δήμο χαμηλών προσδοκιών, όπως τον έχουν καταντήσει τα τελευταία 12 χρόνια» ανέφερε ο Γ. Μυλωνάκης και συνέχισε:

«Όταν σε άλλους Δήμους αξιοποιούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίας στους πολίτες, όταν σε άλλους Δήμους υλοποιούν μεγάλα έργα που δεν σταματούν στη μέση, όταν σε άλλους Δήμους έχουν δημιουργήσει επιτυχημένα συστήματα ενεργειακής απόδοσης ή παίρνουν πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των τοπικών αγορών ή για τις μεταφορές και βιώσιμη κινητικότητα… ναι δεν μου αρκεί και δεν μας αρκεί απλώς να περάσουμε τον πολύ χαμηλό πήχη του “διδύμου” που βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια».

 

Επίσης, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα η παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» θα παρουσιάσει το σχέδιό της για την πόλη και τις βασικές προγραμματικές προτεραιότητές της, ανοίγοντας έναν μεγάλο κύκλο διαβούλευσης με φορείς, συλλόγους και τους πολίτες, «ώστε τα όσα προτείνουμε να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες», όπως τόνισε.

Για το τέλος της παρέμβασής του ο Γ. Μυλωνάκης κράτησε τα πραγματικά διλήμματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023 στην Αγία Παρασκευή, αναφέροντας:

«Θέλουμε άλλα 4 χρόνια όπως τα προηγούμενα 12; Ή θέλουμε πραγματική αλλαγή και, επιτέλους, νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης; Θέλουμε να συνεχίσουμε τη διαχείριση της μιζέριας και το συνεχές πισωγύρισμα της πόλης μας ή θέλουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας ώστε να αναπνεύσει ξανά η πόλη μας;

Και την απάντηση σε αυτά τα διλήμματα θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Και η σημερινή σας μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωσή μας είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι η Αγία Παρασκευή είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά, είναι έτοιμη να ΑΛΛΑΞΕΙ σελίδα και να μπει σε έναν δρόμο ελπίδας και προοπτικής».

Τέλος, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής πάτερ Σταύρος Τρικαλιώτης.

Πατήστε εδώ να δείτε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωσή

—–

 

 

 

Scroll to Top