Κοπή πίτας και παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Αλλάζουμε»

Γ. Μυλωνάκης: Ελάτε να φέρουμε μαζί την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή!

 Μεγάλη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε»
Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα
και παρουσίασε τους 20 πρώτους  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους

Τα είχε όλα η συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής «Αλλάζουμε» στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πιτας, αλλά και της παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Είχε κόσμο, είχε παλμό, είχε ακόμη και τον καιρό σύμμαχό της, αφού η βραδιά ήταν ανοιξιάτικη…
Στα νέα γραφεία του συνδυασμού, που απέπνεαν τη νέα δυναμική του εγχειρήματος, στην οδό Αγ. Ιωάννου 35, πολίτες όλων των ηλικιών άρχισαν να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα, δημιουργώντας «πηγαδάκια» και συζητώντας για την επόμενη μέρα στην Αγία Παρασκευή. Ανάμεσά τους, πρόεδροι και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, υποψήφιοι βουλευτές, νυν και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από πολλούς μάλιστα συνδυασμούς και βέβαια πλήθος δημοτών.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε» και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσους έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε για την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.
«Όλες και όλους, φίλους παλιούς και φίλους καινούριους, μας ενώνει η ίδια επιθυμία, η ίδια θέληση, η ίδια απόφαση: Να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία της πόλης μας. Να προσφέρουμε την ποιότητα στην καθημερινότητα που δικαιούνται οι συμπολίτες μας. Να κάνουμε πράξη την Αλλαγή στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Ζούμε όλες και όλοι τη σταθερή παρακμή της πόλης μας, τα τελευταία χρόνια. Χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική και ανάλογα έργα, χωρίς διάθεση για τις αναγκαίες αλλαγές. Η Αγία Παρασκευή έχει μείνει πίσω. Έχει χάσει ευκαιρίες. Έχει χάσει χρόνια».
Ο επικεφαλής των «Αλλάζουμε», δίνοντας το «στίγμα» της νέας προσπάθειας που ξεκινά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, τόνισε:
«Εμείς, εκφράζουμε το καινούργιο. Το αποδεικνύουμε με τη δημιουργία της ομάδας μας. Αφού ξεπεράσαμε τη λογική του παλιού, που θέλει κομματικές ή παραταξιακές ταμπέλες να χωρίζουν τους ανθρώπους, δουλεύουμε μαζί, διατηρώντας τις όποιες διαφορετικές απόψεις μας, αλλά έχοντας την ίδια αντίληψη για την Αγία Παρασκευή, για τη λειτουργία του Δήμου, για την ποιότητα της ζωής μας.
Πιστεύω στους πολλούς, όχι στον έναν. Πιστεύω στη πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό, όχι στην αφαίρεση και τη διαίρεση. Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, τη συνέργεια και τη συνεργασία».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μυλωνάκης δεν υποσχέθηκε «έτοιμες» λύσεις και «μαγικές συνταγές» επίλυσης προβλημάτων, αλλά ξεκάθαρα δήλωσε ότι οι άνθρωποι που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη είναι «μια ομάδα που προσφέρει ένα όραμα με πρόγραμμα και ρεαλιστικές λύσεις, δίχως μεγάλα ψεύτικα λόγια».
«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και ας μην είμαστε πάντοτε αρεστοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επεξεργαστούμε και θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο και κυρίως κοστολογημένο πρόγραμμα, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, για κάθε γειτονιά ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τον Δήμο. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, θα λέμε ναι, αλλά θα λέμε και όχι», τόνισε και ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα του αγώνα που θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα μέχρι τη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών:
«Γνωρίζω καλά ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Γνωρίζω καλά ότι το παλιό θα κάνει ό,τι μπορεί για να μας σταματήσει. Γνωρίζω όμως επίσης καλά ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το καινούργιο.
Σας καλώ, να δικαιώσουμε την ιδιότητά μας. Ενεργοί πολίτες Αγίας Παρασκευής. Σας καλώ να δικαιώσουμε το όνομά μας. Αλλάζουμε. Σας καλώ να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Να φέρουμε, μαζί, την Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή».
Στη συνέχεια ο Γ. Μυλωνάκης προχώρησε στην παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Αλλάζουμε», έχοντας για τον καθένα να πει έναν ξεχωριστό λόγο για τη συμβολή του στην κοινή προσπάθεια να έρθει η Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απεύθυναν οι παρόντες υποψήφιοι βουλευτές  και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Γιαννακόπουλος,  ενώ μήνυμα έστειλε ο επίσης πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Λεονάρδος Χατζηανδρέου,
Η βραδιά έκλεισε με μουσική και τις παρέες που είχαν σχηματισθεί να μένουν έξω από τα γραφεία της παράταξης για αρκετή ώρα, συζητώντας γι’ αυτή τη «θερμή» και ελπιδοφόρα πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού.

 

Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη «Αλλάζουμε»

 1. Καίτη Βιδάλη, Συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα & μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Παρασκευής “Χοροταξιδευτές”
 2. Στέλιος Βύζας (Μάξιμος), Ελεύθερος επαγγελματίας, τραγουδιστής
 3. Πέτρος Ι. Διακογιάννης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού
 4. Πάνος Ζαρόγιαννης, Επιχειρηματίας
 5. Σύλβια Ζαχαριάδου-Μερινγκ, Καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας, πρ. πρόεδρος συλλόγου ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής (27 χρόνια εθελόντρια συλ. Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής)
 6. Βασίλης Κάκκος , Στέλεχος Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
 7. Δημήτρης Καλογριάς, Δικηγόρος
 8. Ευάγγελος Καντερές, Ιδιωτικός υπάλληλος
 9. Κωνσταντίνος Κρητικίδης, Πολιτικός Μηχανικός, επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Ευθύνης”, δημοτικός σύμβουλος & πρ. Αντιδήμαρχος
 10. Όλγα Κυπριώτου, Ελεύθερος Επαγγελματίας-Μοντέλο
 11. Ορέστης Π. Κύρτσης , Εικαστικός – graphic & web designer
 12. Γιάννης Λαβδιώτης , Σύμβουλος επιχειρήσεων, καθηγητής marketing
 13. Γιάννης Λογοθέτης, Διευθυντής 7ου δημοτικού σχολειού Αγίας Παρασκευής-δημοτικός σύμβουλος
 14. Τάσος Μπομπόνης, Πολιτικός Μηχανικός
 15. Τάνια Νικολούλια, Ιδιωτική υπάλληλος και Πρόεδρος συλλόγου γονέων & κηδεμόνων παιδικών σταθμών δήμου Αγίας Παρασκευής
 16. Εύη Παπαδοπούλου, Επιχειρηματίας / Μaestro Gelatiere
 17. Χρηστός Πένητας, Διευθυντής intelligent network management ΟΤΕ
 18. Ελισάβετ Πετσατώδη, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, δημοτική σύμβουλος, πρ. Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών
 19. Μαρία Ρεμπούτσικα, Μουσικός, μουσικός παραγωγός, δημοτική σύμβουλος
 20. Κώστας Χατζηανδρέου, δημοτικός σύμβουλος, πρ. Στέλεχος υπουργείου εσωτερικών, πρ. Αντιδήμαρχος

 

 

 

Scroll to Top