Συνάντηση των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» με τον Σύλλογο Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων

Γ. Μυλωνάκης: Η Αγία Παρασκευή και οι πολίτες της αξίζουν μια σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση

Συνάντηση με μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων είχε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», αποτελούμενο από τον επικεφαλής της Γιάννη Μυλωνάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λογοθέτη και τα μέλη Ελισάβετ Πετσατώδη, πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστο Πένητα, Δημήτρη Καλόγρια και Χρήστο Αθανασίου.

Για πάνω από τρεις ώρες οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης συζήτησαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανδρέα Αβραμίδη, την αντιπρόεδρο Βούλα Κουτσογιάννη, τη γραμματέα Αλέκα Ζιώγα και την ταμία Εύη Ματιάτου-Χατζοπούλου, για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες γειτονιές της Αγίας Παρασκευής, ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις για το πώς θα μπορούσε να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Από την κατάσταση των δημοτικών ιατρείων έως την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από τα θέματα ανάπλασης της βίλας Ιόλα μέχρι τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι η διοίκηση του δημάρχου Β. Ζορμπά… τρέχει πίσω από τα προβλήματα, αδυνατώντας να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής Γ. Μυλωνάκης σχολίασε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με μέλη του Συλλόγου Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων, κάνοντας μια πολύωρη συζήτηση για όσα θέματα δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών στις συγκεκριμένες περιοχές. Ήταν ουσιαστικά μια συζήτηση “εφ’ όλης της ύλης”, αφού πρόκειται για έναν εξαιρετικά ενεργό Σύλλογο, ο οποίος αφουγκράζεται καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής και επιλέγει να συναντά όλες τις δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να διερευνά τρόπους για την αντιμετώπιση όσων θεμάτων προκύπτουν.

Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα πολλά ζητήματα που ακούσαμε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου μάς ήταν γνωστά, καθώς έρχονται από το παρελθόν, χωρίς να έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία χρόνια ώστε να διευθετηθούν. Οι διοικήσεις εναλλάσσονται, τα προβλήματα όμως παραμένουν και, μάλιστα, σε αυτά προστίθενται διαρκώς και νεότερα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση του κ. Ζορμπά αδυνατεί να παρακολουθήσει μια πόλη που εξελίσσεται γρήγορα, δημιουργεί νέες ανάγκες, απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Αντιθέτως, ο δήμαρχος προσπαθεί σε κάθε πρόβλημα που του επισημαίνεται να βρίσκει κάποιον “βολικό φταίχτη” για να το φορτώσει, προσπαθώντας όπως-όπως να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Αυτό πρέπει να Αλλάξει και θα Αλλάξει. Οι αιρετοί πρέπει να είμαστε και να αποδεικνυόμαστε χρήσιμοι καθημερινά για τους πολίτες μας. Η παράταξή μας δεν καταγράφει απλώς προβλήματα. Επεξεργάζεται λύσεις, μαζί με τον πολίτη, για τον πολίτη, και  καταρτίζει το πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσει από την επομένη των προσεχών εκλογών.

Γιατί η Αγία Παρασκευή και οι πολίτες της αξίζουν μια σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση…».

Scroll to Top