Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων στην καθαριότητα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζομένων στην καθαριότητα
Αρκετά κ. Ζορμπά – Δώστε τώρα λύση στα δίκαια αιτήματά τους

 

Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου παρακολουθώντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην καθαριότητα έξω από το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής. Μια διαμαρτυρία που αφορά στα αυτονόητα, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι -ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας- πρέπει να διαθέτουν Μέσα Ατομικής Προστασίας και, βέβαια, να πληρώνονται τα νυχτερινά και τις υπερωρίες που κάνουν.

Για όλα αυτά έχουν ληφθεί αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις οποίες μάλιστα στήριξε η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», αλλά χρειάζεται και μια ικανή διοίκηση για να τις εφαρμόσει. Κάτι που η διοίκηση του δημάρχου Β. Ζορμπά δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα…

Το μόνο που κάνει ο δήμαρχος είναι να καθησυχάζει τους εργαζόμενους, υποσχόμενος, κάθε φορά που τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα, ότι τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν. Κάποτε…

Με αφορμή τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου στο… σίριαλ που παίζεται εδώ και μήνες με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα για να κρατούν την πόλη μας καθαρή συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και απλήρωτοι σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά και τις υπερωρίες τους.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι εμπαίζονται από μια διοίκηση που όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και κατά καιρούς στρέφεται εναντίον τους, προσπαθώντας να μεταθέσει σε αυτούς τις δικές της ευθύνες.

Η ανικανότητα της διοικητικής ομάδας του κ. Ζορμπά να εφαρμόσει ακόμη και τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Όμως, το κυριότερο είναι ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, που «πληρώνουν το μάρμαρο» της αναποτελεσματικότητας και της ατολμίας αυτών που υποτίθεται θα έπρεπε να χειρίζονται τις τύχες του Δήμου.

Αρκετά κ. Ζορμπά με τον εμπαιγμό των εργαζομένων. Δώστε ΤΩΡΑ λύση στα προβλήματά τους και αφήστε τους να κάνουν το έργο τους. Η πόλη χρειάζεται τις υπηρεσίες τους και καμία γραφειοκρατική διαδικασία δεν μπορεί να στερεί στους συγκεκριμένους εργαζόμενους τα μέσα προστασίας τους και τις αμοιβές τους».

 

 

Scroll to Top