Τα προβλήματα στην πλατεία Άη Γιάννη χρειάζονται δήμαρχο και όχι… αστυνομικό

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Σε συνάντηση εργασίας κάλεσε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης, ο πρόεδρος του συλλόγου Άη Γιάννη, Παναγιώτης Βαβουγιός και η αντιπρόεδρος του Αμερικανικού κολλεγίου Ηλιάνα Λαζανά. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν είχε προσκληθεί εκπρόσωπος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αντικείμενο της πρωτοβουλίας του δημάρχου, όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος, ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πλατεία του Άη Γιάννη. Μάλιστα, ο κ. Ζορμπάς είχε προϊδεάσει ότι θα κατέθετε και τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Αντί για προτάσεις που θα επιλύουν τα όντως οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής όμως, ακούσαμε από τον δήμαρχο να παραθέτει σειρά αστυνομικών – κατασταλτικών μέτρων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αναπαραγωγή των όσων κατά καιρούς γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook!

Καμία συζήτηση δεν έγινε για το πώς η πλατεία του Άη Γιάννη θα μπορέσει  να γίνει ένα λειτουργικός χώρος ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, αρμονικά δεμένος με την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Αντιθέτως, με τις προτάσεις του κ. Ζορμπά, που αφορούν αποκλειστικά τη λήψη αστυνομικών μέτρων, μάλλον η πλατεία θα μεταμορφωθεί σε φρουρούμενη περιοχή. Αυτό να έχει άραγε στο μυαλό της η διοίκηση του Δήμου για τον συγκεκριμένο χώρο; Αντί να σφύζει από ζωή, να γίνει ένα απέραντο αστυνομικό τμήμα;

«Στην Ομάδα Ενεργών Πολιτών “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” έχουμε διαφορετική αντίληψη για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι ελεύθεροι χώροι στην πόλη μας, ώστε να μπορούν να τους απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, με ασφάλεια και χωρίς τα όσα βλέπουμε να γίνονται τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Άη Γιάννη» δηλώνει σχετικά ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, Γιάννη Μυλωνάκης.

Επίσης, καλεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, αντί να… νουθετεί την Αστυνομία για το πώς θα κάνει τη δουλειά της, να πραγματοποιήσει ανοιχτή διαβούλευση ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για την πλατεία Άη Γιάννη, την οποία δυστυχώς σήμερα ουσιαστικά στερούνται οι δημότες μας. Χρέος της δημοτικής αρχής, αλλά και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να μεριμνούν ώστε η ζωή στην πόλη μας να κυλά απρόσκοπτα, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τους συμπολίτες μας.

Οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» θα συμμετάσχουν ενεργά σε μια τέτοια πρωτοβουλία, καταθέτοντας -όπως κάνουν πάντα- ουσιαστικές και σοβαρές προτάσεις. Γιατί για εμάς πάνω απ’ όλα είναι η προσφορά στον πολίτη και η διαρκής προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του στον Δήμο μας.

Διαβάστε ακόμα

Καλή Επιτυχία!

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, ο επικεφαλής της παράταξής μας και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μυλωνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Σε