Τι γίνεται με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό φέτος;

Μπήκε ο Δεκέμβρης, βλέπουμε παντού εορταστικές εικόνες και ανακοινώσεις για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Δυστυχώς τίποτε από τα παραπάνω δεν ανήκει στην πόλη μας.

20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα  η πόλη είναι χωρίς Χριστουγεννιάτικο στολισμό και ούτε καν έχει ξεκινήσει.

Του Μάκη Τάρλα

Αν αναλογιστεί κάποιος πως για να στολιστεί η πόλη χρειάζονται 15 μέρες και αύριο να ξεκινήσουν ίσα ίσα προλαβαίνουμε.

Διακρίνω μια αδράνεια από την νέα Δημοτική αρχή με το μόνο της ενδιαφέρον να είναι πως θα καταφέρει να κάνει κάτι λίγο καλύτερο από την προηγούμενη διοίκηση.

Ζήτησε κάνεις από μια νέα Διοίκηση μεγάλα έργα μέσα σε ένα διάστημα 3 μηνών;

Όχι βέβαια.

Είμαστε ρεαλιστές και απλά θέλουμε να κάνει σαν νέα διοίκηση τα απλά που είναι εντός προγράμματος,τα Χριστούγεννα ξέραμε ποτέ είναι και τι χρειάζεται η πόλη για να υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα όλο τον Δεκέμβριο.

Η Δημοτική αρχή πρέπει να καταλάβει πως το εορταστικό κλίμα αλλάζει την διάθεση του κόσμου,τον κάνει να βγει βόλτα, να χαρούν τα παιδιά και τα καταστήματα της πόλης να δουν να ανεβαίνει ο τζίρος τους τον τελευταίο μήνα του χρόνου που τον περιμένουν για να καλύψουν τις υπερβολικές υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς η αδιαφορία της Δημοτικής αρχής θα βάλει σε μια μεγάλη δοκιμασία τα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής την στιγμή που οι ανταγωνιστές των γειτονικών Δήμων έχουν εδώ και αρκετές μέρες εορταστική ατμόσφαιρα.

Έχει ευθύνη όμως μόνο ο Δήμος;

Όλοι οι Δήμοι που βλέπουμε να κάνουν εκδηλώσεις και έχουν κάνει τον Δεκέμβριο να είναι πόλος έλξης επισκεπτών στην πόλη τους συνεργάζονται με τον Εμπορικό σύλλογο.

Ο Εμπορικός σύλλογος μας δεν είδαμε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα  ή να σχεδιάσει τι θα κάνουμε τον ένα μήνα που θέλουμε η πόλη να έχει εορταστική ατμόσφαιρα.

Δυστυχώς αυτές οι γιορτές για τον εμπορικό κόσμο της πόλης δείχνει να χάνεται και το να μοιράσουμε ευθύνες δεν θα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα για την επόμενη χρονιά.

Οι καταστηματάρχες της πόλης πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί να σχεδιάσουν έναν εμπορικό ιστό πιο προσιτό και η Δημοτική αρχή να συνεργαστεί μαζί τους.

Εμείς σαν συνδυασμός είμαστε διαθέσιμοι να συνεισφέρουμε σε όλο αυτό για να μην ξαναζήσουμε την καταθλιπτική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Αγία Παρασκευή λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

* O Μάκης Τάρλας είναι επιχειρηματίας, στέλεχος της παράταξης “Αλλάζουμε” και μέλος του Δ.Σ. της Α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Scroll to Top