Αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους δημότες

Η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» διασφαλίζει τη χρήση του νέου χώρου για το προσωπικό καθαριότητας

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» παραμένει αταλάντευτα στον δρόμο της υπευθυνότητας και της άσκησης νηφάλιας αντιπολίτευσης, βάζοντας πάνω από όλα και όλους το συμφέρον των δημοτών της Αγίας Παρασκευής και των εργαζομένων στον Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφεύγοντας τα όποια παιχνίδια τακτικισμού της διοίκησης του Β. Ζορμπά, αλλά και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 13 Απριλίου, ψήφισαν υπέρ της απόφασης για τη μίσθωση του χώρου για τη μεταστέγαση του προσωπικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας και του Τμήματος Πρασίνου.

Η απόφασή μας είναι απόλυτα συνεπής με τη χρόνια διεκδίκησή μας να μεταφερθούν άμεσα οι εργαζόμενοι της καθαριότητας από το σημερινό απαράδεκτο από κάθε πλευρά χώρο όπου στεγάζονται και ο οποίος -πλην των άλλων- θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους δισταγμούς των κατοίκων της περιοχής όπου πρόκειται να μεταφερθεί το προσωπικό, οι οποίοι φοβούνται ότι η διοίκηση μπορεί να μεταφέρει εκεί, από την «πίσω πόρτα», και τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της παράταξής μας απαίτησε να μπει στο μισθωτήριο σαφής όρος ότι στον νέο χώρο δεν θα επιτρέπεται επουδενί η στάθμευση οχημάτων βαρέος τύπου, ώστε να αποτραπεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Με αφορμή τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Ως παράταξη έχουμε ταχθεί υπέρ της άμεσης αναγκαιότητας μεταφοράς του προσωπικού καθαριότητας από τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις όπου εργάζεται σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό υπερψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μεταφορά του σε άλλον καταλληλότερο χώρο.

Γνωρίζουμε τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής και γι’ αυτό απαιτήσαμε να αναφέρεται στο συμβόλαιο μίσθωσης η ρητή απαγόρευση στάθμευσης στον χώρο οχημάτων βαρέων τύπου, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις από πλευράς της δημοτικής αρχής. Διαβεβαιώνουμε δε τους κατοίκους ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα προσφύγουμε με ασφαλιστικά μέτρα σε οποιαδήποτε περίπτωση ο κ. Ζορμπάς και η δημοτική αρχή επιχειρήσει να μετατρέψει τον συγκεκριμένο χώρο σε αμαξοστάσιο του Δήμου.

Η δημοτική παράταξη “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής” ήταν, είναι και θα παραμείνει υπεύθυνη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκώντας ξεκάθαρη, νηφάλια και εποικοδομητική αντιπολίτευση, υπέρ των δημοτών και των εργαζομένων στον Δήμο».

 

* Ακολουθούν εικόνες ντροπής από τον χώρο που στεγάζονται σήμερα οι εργαζόμενοι

   

        

   

 

Scroll to Top