Πλατεία Άι-Γιάννη: Προτάσεις για την ανάπλαση της υπάρχουν- Ο δήμαρχος θα τις ακούσει;

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ενημέρωσε, μέσω δελτίου Τύπου, ότι η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ουσιαστικά καταδίκασε τις ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Άι-Γιάννη. Ωστόσο, ενώ θα περίμενε κανείς από τον κ. Βασίλη Ζορμπά να προχωρήσει αμέσως μετά σε ουσιαστική ενημέρωση για το «τι μέλλει γενέσθαι» με την ταλαιπωρημένη πλατεία της πόλης μας, εκείνος επέλεξε απλώς να πανηγυρίσει και να «καρφώσει» τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Προσπερνώντας αυτή την παλαιάς κοπής αντιπαράθεση, σημειώνουμε ότι η δημοτική παράταξη ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ εξαρχής είχε χαρακτηρίσει ως προβληματικούς τους χειρισμούς του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου στο θέμα της ανάπλασης της πλατείας Άι-Γιάννη και την απόφασή του να δαπανήσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια είχε ψηφίσει αρνητικά σχετικά με το θέμα.

Ωστόσο, δεν θα μείνουμε σε αυτό. Για εμάς αξία έχει το αύριο της πόλης και όχι οι άσκοπες παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε τη μείωση του κόστους κατασκευής, με στόχο να αποδώσουμε άμεσα στους περίοικους μια σύγχρονη και λειτουργική πλατεία. Παράλληλα καλέσαμε τον δήμαρχο κ. Ζορμπά να δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν συνολικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν την περιοχή, θα δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό και στα προβλήματα βαδισιμότητας και θα μελετηθεί το ενδεχόμενο κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στον χώρο της πλατείας.

Η δημοτική μας παράταξη έχει συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, την οποία και θα καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου, ευελπιστώντας ότι ο κ. Ζορμπάς δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Σταθόπουλου, δηλαδή δεν θα λειτουργήσει αγνοώντας τους πάντες και φέρνοντας μια εξίσου πρόχειρη μελέτη, προσπαθώντας να «μπαλώσει» το πρόβλημα.

Σχετικά με την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου διαλόγου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Γιάννη Μυλωνάκης, δηλώνει:

«Η ανάγκη ανάπλασης της πλατείας Άι-Γιάννη δεν προσφέρεται για παραταξιακά ή άλλα παιχνίδια. Οι δημότες που μένουν γύρω από τη συγκεκριμένη πλατεία, αλλά και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, περιμένουν από όλους εμάς, που τους εκπροσωπούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δώσουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

»Ως ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ είμαστε ήδη στη φάση ολοκλήρωσης συγκεκριμένης πρότασης, που θεωρούμε ότι δίνει ρεαλιστικές λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία της πλατείας, την οποία και θα καταθέσουμε όποτε μας καλέσει η δημοτική αρχή. Ελπίζουμε να το πράξει σύντομα και να μην αφήσει να χαθεί κι άλλος χρόνος, διαιωνίζοντας μια απαράδεκτη κατάσταση που κρατά ήδη αρκετά χρόνια».

Scroll to Top