20 χρόνια χωρίς τον Σταύρο Κώτση, αλλά με το στίγμα του τόσο έντονο ακόμη στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ο Σταύρος Κώτσης έφυγε από κοντά μας. Ωστόσο, η παρακαταθήκη που άφησε στην πόλη που υπηρέτησε ως δήμαρχος παραμένει ακόμη τόσο νωπή και τόσο έντονη.

Πέρσι, τέτοια εποχή, η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» είχε προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να χαρακτηριστεί το 2021 ως έτος «Σταύρος Κώτσης» και να διοργανωθούν στη μνήμη του σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, κάτι που έγινε αποδεκτό. Δυστυχώς, οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας μάς στέρησαν αυτή τη δυνατότητα.

Όμως, επιστρέφοντας σιγά-σιγά στην κανονικότητα, θα πρέπει να ξαναπιάσουμε το… νήμα από τα σημεία που μας ενώνουν και μας θυμίζουν ότι πάνω από παρατάξεις, κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες, υπάρχουν οι αξίες, τα οράματα και, κυρίως, η αγάπη για τον τόπο μας. Δηλαδή, όλα όσα υπηρέτησε ο αυτοδιοικητικός, ο Πολίτης Αγίας Παρασκευής Σταύρος Κώτσης.

Άμεσα, η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής, με τη συμβολή όλων όσων υπηρετούμε τον αυτοδιοικητικό θεσμό, θα πρέπει να προγραμματίσει εκδηλώσεις που θα τιμήσουν τον άνθρωπο που τίμησε την πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι σε κάθε εποχή αυτό που μετρά είναι το στίγμα και το παράδειγμα που αφήνεις πίσω σου. Αυτόν τον «πήχη» που ο Σταύρος Κώτσης φρόντισε να τον ανεβάσει πολύ ψηλά, προκαλώντας όλους εμάς που τον ακολουθούμε, εάν μπορούμε, να τον ξεπεράσουμε…

Scroll to Top