ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Φοίτησε στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Αγ. Ιωάννου και στο 1ο Γυμνάσιο της οδού Νεαπόλεως, είναι απόφοιτος της σχολής ανθρωπιστικών σπουδών του ελληνικού ανοικτού πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη διοίκηση πολιτισμικών μονάδων (πολιτιστικοί οργανισμοί, μουσεία, πινακοθήκες κ.α.).

Έχει αφυπηρετήσει από την κεντρική διοίκηση, από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχοντας στο μεταξύ περάσει από διάφορες θέσεις του διοικητικού μηχανισμού και έχοντας πολυετή θητεία σε ασφαλιστικό οργανισμό. Με τα κοινά ασχολείται από τα εφηβικά του χρόνια με τις αντιλήψεις και τις απόψεις της γενιάς του για τον ρόλο και τις υποχρεώσεις του ενεργού πολίτη.

Εχει διατελέσει αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη, καθώς και μέλος της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Η αντίληψη ότι οι δήμοι, ως πολυσχιδείς οργανισμοί, έχουν πλέον πλείστες δυνατότητες αλλά και ευελιξία δυναμικής δημιουργικής παρέμβασης σε τομείς της δημόσιας ζωής, όπου η κεντρική διοίκηση αδυνατεί να ασκήσει ουσιαστικό ρόλο, είναι το κίνητρο να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση.

Scroll to Top