ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με Ειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο και στο Δίκαιο του τύπου και των Μ.Μ.Ε.

Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. επί 25ετία, τ. Νομικός Σύμβουλος Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (Μ.Μ.Ε.).

Διετέλεσε Γραμματέας της Π.Ο. του ΔΗΚΚΙ Αγίας Παρασκευής από το 1995 έως την αποχώρηση από την πολιτική του Δημήτρη Τσοβόλα, το 2004, και συμμετείχε στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας ως ιδρυτής και επικεφαλής της Αυτόνομης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», καταθέτοντας ουσιαστικό και καθαρό πολιτικό λόγο και νέες ιδέες και προτάσεις (π.χ. δύο τετραετίες φθάνουν, εναλλαγή στα αξιώματα κλπ.) και λειτουργώντας ενωτικά, όπως αποδεικνύεται από την συνεργασία του με τον Γιάννη Σταθόπουλο «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», με την «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» του Ανδρέα Γκιζιώτη και την «ΑΕΙΦΟΡΟ ΠΟΛΗ» του Τηλέμαχου Παλαιολόγου.

Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΔΗΚΚΙ, μέλος του ΠΣ και της ΚΕ του και υποψήφιος Βουλευτής του σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και, εν συνεχεία, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Τσοβόλα, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής και στο Νομό Λάρισας στις εκλογές του 2012. Διαχώρισε την θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από την μεταστροφή του το 2015, και έκτοτε στηρίζει το «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ».

Από τους πρωτοστατήσαντες στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ Α.Ε., μετά το κλείσιμό της και το μαύρο στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη ΕΡΤ, ανοιχτή στην κοινωνία.

Με τριακονταπενταετή επιτυχημένη πορεία στην μαχόμενη δικηγορία και στον Δημόσιο Τομέα, ως Δικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος σε νευραλγικές θέσεις (ΕΡΤ Α.Ε., Υπουργείο Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Ινστιτούτο ΜΜΕ). Παρέχει δωρεάν τις νομικές του υπηρεσίες σε οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας.

Σπούδασε, εργαζόμενος, Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχοντας υπό την προστασία του δύο μικρότερα αδέλφια.

Κατάγεται από το Σούλι. Γεννήθηκε στην Κρανιά Ελασσόνας και είναι παντρεμένος με ένα γιο, ο οποίος επίσης ασκεί μαχόμενη Δικηγορία.

Βενιζελικός ο παππούς του, με την Ένωση Κέντρου ο πατέρας του και ο ίδιος συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και, έκτοτε, έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά μέχρι σήμερα, μια αψεγάδιαστη πορεία στα δημοτικά και στα πολιτικά πράγματα, σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες, με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, μαχητικότητα, συνέπεια και συνέχεια. Στήριξε το ΠΑΣΟΚ από το ’74 έως το ’81 και την Αριστερά ως το ’95. Το ’95 με τον Δημήτρη Τσοβόλα και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς ίδρυσαν το ΔΗΚΚΙ, με το οποίο αγωνίσθηκε μέχρι την αποχώρηση του Δ.Τσοβόλα, και εν συνεχεία με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015, οπότε διαχώρισε την θέση του και έκτοτε στηρίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.  

Έχω αρθρογραφήσει σε θέματα νομικά, πολιτικά, αυτοδιοίκησης και περιβαλλοντικά. Υποστηρικτής των Γιατρών χωρίς Σύνορα, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Greenpeace.

Στις εκλογές του 2012, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Λάρισας, με μόλις δέκα ημέρες προεκλογικό αγώνα, επειδή μόλις δέκα ημέρες άδεια του χορηγήθηκε από την ΕΡΤ, έλαβε 2.568 ψήφους.

Σ’ αυτές τις Δημοτικές Εκλογές επέλεξε να στηρίξει τον νέο, φέρελπι υποψήφιο Δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ, της νέας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, που προέρχονται απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και ως ιδρυτής και επικεφαλής της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΛΕΙ τις φίλες και τους φίλους συνδημότες μας, που συμπορεύθηκαν μαζί του στον δύσκολο, άνισο αλλά ωραίο αγώνα τους για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, για ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος με την όλη προσωπικότητά του εγγυάται την άσκηση μιας δυναμικής, οραματικής, δημιουργικής πολιτικής – και όχι απλής διαχείρισης – στον Δήμο μας!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.  

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ αυτή ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, Η ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!

Scroll to Top