ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ είναι Δικηγόρος.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος (2003-2010, 2014-2023), έχει πάντοτε συμβάλλει ενεργά στις συλλογικές προσπάθειες για Αγία Παρασκευή σύγχρονη και δημοκρατική. Για μία πόλη πράσινη, φωτεινή και λαμπερή. Το αίτημα αυτό στις παρούσες συνθήκες εκφράζει αξιόπιστα η δημοτική παράταξη “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”, τα στελέχη της και κυρίως ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωάννης Ν. Μυλωνάκης.   

Μέλος της δικηγορικής κοινότητας, αποφοίτων της Νομικής Σχολής Αθηνών, που ίδρυσε ο πατέρας του Αναστάσιος και στην οποία ανήκουν η σύζυγος του Ελένη Ν. Βακαλοπούλου, η Ελεάνα Σ. Παπαμιχαήλ, η οποία είναι και πολιτική επιστήμων (ΕΚΠΑ) και η Αναστασία  Σ. Παπαμιχαήλ, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Διαθέτει αποδεδειγμένα τη γνώση, την εμπειρία, την οργάνωση και τη δύναμη να διοικεί αποτελεσματικά και να υπηρετεί και υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Ο ίδιος ξεχωρίζει την θητεία του στην Προεδρία του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (2014-2019), όταν ασκήθηκε δημόσια πολιτική πολιτισμού και αθλητισμού με σκοπό την συγκρότηση της ταυτότητας της πόλης και την καθολική πρόσβαση στην Τέχνη και στην Αθληση, υπό την συμπερίληψη “Ποιότητα για όλους”.

Εκπροσωπεί τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) στο Ελληνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), με σκοπό την προστασία των εργαζομένων. 

Εκπροσωπεί τη ΓΣΕΒΕΕ  στην πρωτοβουλία των κοινωνικών φορέων (Δικηγορικοί Σύλλογοι, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές, ΓΣΕΕ κλπ) για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την αποτροπή των αρνητικών συνεπειών του πτωχευτικού νόμου. 

Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας (ΙΜΕ.ΓΣΕΒΕΕ) στη νομική υποστήριξη  συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαικών προγραμμάτων.

Ενεργός προοδευτικός πολίτης από τα φοιτητικά χρόνια (ΚΣ της ΕΦΕΕ), έχει διατελέσει μέλος σε πολλά όργανα διοίκησης και εκπροσώπησης (Σύνδεσμος Προστασίας  και Ανάδειξης του Υμηττού / ΣΠΑΥ, Τοπική Ενωση Δήμων Αττικής / ΤΕΔΝΑ κλπ).

Η μόνη φιλοδοξία του είναι να ζήσει σε μία σύγχρονη πόλη!

Scroll to Top