ΧΛΑΠΟΥΤΑΚΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ)

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Μεγάλωσα στον δήμο Ζωγράφου και από τα πρώτα μου φοιτητικά  χρόνια ζω στον δήμο της Αγίας Παρασκευής. 

Έλαβα το πτυχίο της Ιατρικής το 1998 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Εκπαιδεύτηκα σε μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και έλαβα την ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακος το 2009. 

Μετεκπαιδεύτηκα στην Καρδιοχειρουργική, τη Χειρουργική Θώρακος και δη στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάστηκα ως Επικουρικός Χειρουργός Θώρακος-Καρδιάς για 3 χρόνια στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Λάρισας και των Ιωαννίνων. 

Από το 2016 εργάζομαι ως Χειρουργός Θώρακος στο Αντικαρκινικό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’Ο Άγιος Σάββας’’.

Είμαι αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος δύο συναφών μεταπτυχιακών τίτλων και συγγραφέας δύο βιβλίων Ιατρικής. 

Έχω συμμετάσχει σε ενημερώσεις πολιτών για την πρόληψη νόσων καθώς και σε ενημέρωση και συντονισμό εμβολιασμών παιδιών σε οικισμό Ρομά. 

Είμαι παντρεμένος και έχω έναν γιο. 

Επέλεξα να συμπορευτώ με τον Γιάννη Μυλωνάκη γιατί πρόκειται για έναν ηθικό και δημιουργικό άνθρωπο με όρεξη και όραμα για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό  των παραμελημένων  δομών του δήμου μας, που τόσο έχει ανάγκη. Με τις γνώσεις και την εμπειρία μου θα τον βοηθήσω να υλοποιήσει τους στόχους του για την υγεία των συμπολιτών μας, προσφέροντας:

  • συνεχή ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα υγείας, εκπαιδευτικά προγράμματα (π.χ. πρώτες βοήθειες), ξεκινώντας από τα παιδιά στα σχολεία μέχρι  την τρίτη ηλικία στα ΚΑΠΗ
  • την ενημέρωση και εφαρμογή προληπτικού ελέγχου των συμπολιτών στις δομές του δήμου μας
  • τον εκσυγχρονισμό των Δημοτικών Ιατρείων ώστε να είναι προσβάσιμα, λειτουργικά και αποτελεσματικά 
Scroll to Top