Με δράση καθαρισμού στον Υμηττό στείλαμε το δικό μας μήνυμα για την αξία της πρόληψης και του εθελοντισμού

Η συνεργασία με τους δραστήριους συλλόγους και σωματεία της περιοχής δίνει πάντα προστιθέμενη αξία στην πόλη μας!

Το κίνητρο υπάρχει πάντα, αφού βρίσκεται στο… DNA του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», και δεν είναι άλλο από την καθημερινή παρουσία και δράση μας μέσα στην κοινωνία. Η αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον. Η επιχείρηση είχε ως στόχο τον καθαρισμό στις παρυφές του Υμηττού, ο οποίος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στη σημαντική συνεργασία και συνδρομή του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής και του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού (Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.).

Με πολύ όρεξη και ενθουσιασμό, φορέσαμε τα μπλουζάκια με τον λογότυπο των «Αλλάζουμε», και πρωί πρωί την Κυριακή 11 Ιουνίου βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού μαζεύοντας όποια απορρίμματα βρήκαμε στη διαδρομή μας (και δεν ήταν λίγα αφού συγκεντρώσαμε πάνω από 11 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών).

Η ομάδα μας ήταν πολυπληθής: Από τον συνδυασμό μας στη δράση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λογοθέτης, Άννα Γάκη και Κώστας Κρητικίδης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Μπομπόνης, Άννα Ξανθοπούλου, Ορέστης Κύρτσης, Ηλίας Μπακόλας, Δημήτρης Καράντζαλος, Χρυσούλα Ξύγγη, Τάνια Νικολούλια και Φωτεινή Πελέκη.

 Από τον Σύλλογο Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής κοντά μας είχαμε την πρόεδρο Ντίνα Μπουλούμπαση, την αντιπρόεδρο Ελισάβετ Βράτολη και τα μέλη Μαρία Αναγνωστέλη και Λίνα Καμπούρογλου.

Το Σωματείο Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Βαγγέλη Τσιγκιρέλη και το μέλος Στάθη Ανθόπουλο.

Επίσης, κοντά μας στη δράση βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας της Νέας Σμύρνης,  Πολύδωρος Συρίγος.

Τέλος στην δράση παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και μέλη της παράταξης.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώσαμε μια εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του βουνού μας, του Υμηττού, θέλοντας να δώσουμε το μήνυμα της πρόληψης και του εθελοντισμού» δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού ο επικεφαλής του Γ. Μυλωνάκης, προσθέτοντας:

«Οι Δήμοι είναι αυτοί που έχουν ουσιαστικά “το πάνω χέρι” στο να διοργανώνουν εθελοντικές δράσεις, να δημιουργούν και να συντονίζουν εθελοντικές ομάδες, με σκοπό την πρόληψη και την προστασία του βουνού μας, το οποίο είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Ζωόφιλων, με τον οποίο συνεργαστήκαμε και διοργανώσαμε από κοινού τη δράση, καθώς και το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, που μας βοήθησε παρέχοντας μας συμβουλές και τεχνογνωσία».

Scroll to Top